Düzce'ye Yesil OSB Için Imzalar Atildi

DÜZCE – Düzce’nin Çilimli ilçesi kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) altyapisinin Yesil OSB’ye uygun hale getirilmesi fizibilite destegi projesi imza töreni gerçeklestirildi.

Düzce'ye Yesil OSB Için Imzalar Atildi
Çilimli OSB Altyapisinin Yesil OSB’ye uygun hale getirilmesi fizibilite destegi projesinde imzalar atildi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Toplanti salonunda gerçeklestirilen imza törenine, Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, TSO Baskani Tuncay Sahin, Çilimli Belediye Baskani Muhsin Yavuz, Ege Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Azbar, MÜSIAD Düzce Baskani Vefa Pehlivan, kurum müdürleri ve çok sayida is adami katilim sagladi.

Törenin açilis konusmasini yapan TSO Baskani Tuncay Sahin, yesil mutabakatin ciddiye alinmasi gerektigini belirterek, “Bildiginiz gibi 2019 ‘da Avrupa Birligi Yesil Mutabakati yayinladi. Yesil Mutabakat ekonomik büyümeyi küresel isinmayi ve dogal dengenin bozulmasini en aza indirgeyecek bir senaryo ile ele alan bir yaklasim. Bizi ilgilendiren en önemli husus, artik bu mutabakata uyum saglayamayan firmalarin eskisi gibi AB ye ihracat yapamayacak olmasi ve çevreyi önemsemeyen hiçbir olusumun artik var olamayacagidir. Ülke ihracatimizin yarisindan fazlasini yaptigimiz Avrupa Birligi’nin açikladigi bu yesil mutabakatin getirdigi yükümlülüklere uyum saglamak ve bu konuyu çok ciddiye almak zorundayiz. Aslinda bugün yesil mutabakata kimse hazir degil. Ancak biz Düzce’de ciddi bir farkindalik düzeyine sahibiz. Yesil mutabakat ile ilgili pozisyon aldik ve ilk olarak Çilimli OSB’nin Türkiye’de yesil bir OSB olarak kurulacak ilk OSB olmasi gerektigini düsündük” dedi.



“Düzce’de bir ilki daha gerçeklestiriyoruz”

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, “Hayirli bir is için bugün bir aradayiz. Çevre konusunda oldukça hassas davraniyoruz. Bu proje de bizim memnun oldugumuz bir projedir. Düzce’de bir ilki daha gerçeklestiriyoruz. Bundan sonra da çok sayida ilki gerçeklestirecegiz. Çevreye saygili olacagiz. Çocuklarimiza temiz bir Düzce birakacagiz. Belediye olarak bu yönde birçok adimlar attik ve atmaya da devam ediyoruz” dedi.

Baskan Özlü, daha sonra Düzce için hazirladiklari projelerin son durumuna yönelik katilimcilara yaptigi bilgilendirmede, “Asar deresinin projesini hayata geçiriyoruz. 20 aylik bir projelendirme sürecini tamamladik. Projenin basarili ve kullanisli olmasi için derenin 100 yillik debisinin simülasyonunu yaptik. Gelecek ay kazmayi vuruyoruz. Bu projemiz Türkiye Belediyeler Birliginden ödül aldi. 100 bin TL miktarindaki ödül belediyemizin hesabina yatirildi. Çalismalara basladigimiz anda da 500 bin TL daha yatirilacak. Islerimiz yolunda ilerliyor” seklinde konustu.



Modern sanayi sitesini belediye yapacak

Baskan Özlü, ayrica, içme suyu alt yapi projesinin yeniden ihaleye çikartilacagini paylasti. Temmuz ayinda insa çalismalarina baslanacak olan Cedidiye Meydan Projesine de deginen Özlü, Aziziye Mahallesinde yapimina baslanan Modern Pazaryeri projesinde Türkiye’de bir ilk olarak kurulacak olan günes panelleri sayesinde enerji üretilecegini söyledi.

Eski sanayi çarsisinin tasinmasi ve TOKI’den devralindigi müjdesini de paylasan Özlü, modern sanayi sitesinin Düzce Belediyesi tarafindan yapimina baslanacagini kaydetti.

Tören, Baskan Dr. Faruk Özlü’nün konusmasinin ardindan atilan protokol imzalarinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA