Otobüs Soförü Bayginlik Geçiren Kiz Çocugunu Hastaneye Yetistirdi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesine ait halk otobüsünde bayginlik geçiren 16 yasindaki kiz çocugunu fark eden soför, güzergahtan çikarak otobüsü en yakin hastanenin Acil Servisine sürdü. Otobüsle hastaneye yetistirilen kiz çocugu tedavisinin ardindan taburcu edilirken, otobüsteki panik ile kiz çocugunun hastaneye yetistirilme ani saniye saniye güvenlik kameralarina yansidi.

Otobüs Soförü Bayginlik Geçiren Kiz Çocugunu Hastaneye Yetistirdi
Olay, merkez Sehitkamil ilçesindeki Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nin önünde ün ögle saatlerinde yasandi. Iddiaya göre, Beykent Mahallesi’nde Büyüksehir Belediyesi’ne ait otobüse binen Rümeysa Taso, otobüs otogarin önüne geldigi anda araç içerisinde fenalasti. Fenalasan kiz çocugu, bir süre sonra durumu daha da kötülesince otobüste bayginlik geçirdi.

Otobüsteki panik güvenlik kamerasinda

Bayginlik geçiren kiz çocugunu fark eden diger yolcularla otobüs soförü Ahmet Teke, kiz çocuguna ilk müdahaleyi otobüste yapti. Yolcunun durumunun gittikçe kötülesmesi üzerine soför Teke, normal güzergahindan çikarak otobüsü en yakin hastane olan Özel Anka Hastanesi’nin Acil Servisine sürdü. Otobüsle hastaneye yetistirilen kiz çocugu, bir yolcu tarafindan kucaklanarak hastane acil servisinde saglikçilara teslim edildi. Otobüsteki panik ile baygin çocugun acil servise getirilme anlari güvenlik kameralarina yansidi.

Saglikçilar tarafindan Acil girisinde sedyeye konulan Rümeysa Taso, hastanede tedavi altina alindi. Ani tansiyon düsüklügü sonucu fenalastigi ve bayginlik geçirdigi belirlenen kiz çocugu, tedavisinin tamamlanmasinin ardindan taburcu edildi.

“Soför arkadas örnek bir davranis sergilemis, Allah razi olsun”

Kizini hastaneye yetistiren otobüs soförüne tesekkür eden baba Hasan Hüseyin Taso, “Kizimin otobüste tansiyonu düsmüs. Soför arkadas da sag olsun kendisini hastaneye yetistirmis. Hastane de bizi bilgilendirdi ve biz de hemen kizimizin yanina geldik. Çok sükür kizim iyi. Herhangi bir rahatsizligi yoktu. Sicaktan ve kalabaliktan fenalasarak bayginlik geçirmis. Soför arkadas örnek bir davranis sergilemis. Ben soför arkadasa çok tesekkür ediyorum. Bu durum karsisinda insanlik ölmemis diyebiliyoruz. Allah kendisinden razi olsun. Böyle bir iyilik yaptigi için kendisine çok tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Kiz çocugu kötülestigi için hastanenin acil servisine sürdüm”

O anlari anlatan otobüs soförü Ahmet Teke ise “Seyir halindeyken kamerada aracin orta kisimlarinda bir hareketlilik gördüm. Aynadan baktigimda bir kiz çocugunun fenalastigini ve yolcularin müdahale etmeye çalistigini gördüm. Sonra araci emniyetli bir yere çekerek müdahale etmeye çalistim ama durumu kötülesmeye basladigi ve çenesi kilitlendigi için amirlerime de sorarak en yakin hastanenin acil servisine sürmeye karar verdim. Sonrasinda fenalasan kiz çocugunu normal güzergahtan çikarak hizli bir sekilde hastanenin acil servisine yetistirdim. Yani biz bu isi yolcularimiz için yaptigimizdan yolcularin can güvenligi de bize emanet. O yüzden bizim için can güvenligi her seyden önemli” diye konustu.

Kaynak: İHA