Meram'da Kurbanlik Satis Yeri Tahsis Islemleri Basliyor

Konya’nin merkez Meram ilçesinde kurbanlik satislari için yer tahsis islemleri 27 Haziran Pazartesi günü baslayacak.

Meram'da Kurbanlik Satis Yeri Tahsis Islemleri Basliyor
Kurban Bayrami hazirliklarinin hiz kazandigi Meram’da, 2022 yili kurbanlik satislari için yer tahsis islemleri 27 Haziran Pazartesi günü basliyor. Tahsisler, Meram Belediyesi Zabita Müdürlügüne yapilacak basvurular sonrasinda müracaat sirasina göre belirlenecek. Meram Belediyesi hizmet binasinda bulunan Zabita Müdürlügünde gerçeklestirilecek müracatlar için esnaflarin kimlik ve kimlik fotokopilerini yanlarinda bulundurmalari gerekiyor. Bayram hazirliklarinin tamamlandigi Meram’da bir diger taraftan da kurban satis ve kesim yerleri de belirlendi. Buna göre ilçenin kurbanlik satis noktasi önceki yillarda oldugu gibi Çomakli Mahallesinde bulunan kurbanlik pazari alani, kesim yerleri ise Meliksah Semt Pazari, Arif Bilge Semt Pazari, Askan Semt Pazari, Kalfalar Semt Pazari, Kovanagzi Semt Pazari, Gödene TOKI Semt Pazari olarak belirlendi.

Satislar 4 Temmuz pazartesi günü basliyor

Meram Belediyesi Veterinerlik Müdürlügü’nden yapilan açiklamada 4 Temmuz Pazartesi günü baslayacak kurbanlik satislari için bu alanin disinda kurbanlik hayvan satisina izin verilmeyecegi bildirildi.

Açiklamada ayrica, “Satis amaciyla getirilen hayvanlarin sevk belgeleri, kulak küpeleri ve pasaportlarinin bulunmasi, disi hayvanlarin, serbest veteriner hekimlerden alinmis damizlik degeri tasimadigina dair Veteriner Hekim Raporu’nu giris esnasinda görevlilere göstermeleri gerekmektedir. Kurban satis yerinde kontrol amaciyla 24 saat hizmet veren Veteriner Hekimler görevlendirilmistir. Vatandaslarimiz kurban alirken kurbanlik hayvanlari ücretsiz olarak, görevli veteriner hekimlere muayene yaptirabileceklerdir” görüslerine yer verildi.

Kaynak: İHA