Elazig'da Nimri Kulluklari Çagdas Plastik Yorumlar Proje Yarismasi Düzenlendi

Trakya Üniversitesi ögrencileri Seher Özcan ve Yasemin Nilay Soykan, “Nimri Kulluklari Çagdas Plastik Yorumlar Proje Yarismasi”nda ödüle layik görüldü.

Elazig'da Nimri Kulluklari Çagdas Plastik Yorumlar Proje Yarismasi Düzenlendi
Elazig’in Keban ilçesi Nimri köyünde, kökleri yüzyillar öncesine dayanan ve Türkiye’de genel olarak ‘Kulluk’ olarak adlandirilan tarihi yapilarin kültürel mirasina sahip çikmak için düzenlenen “Nimri Kulluklari Çagdas Plastik Yorumlar Proje Yarismasi” sonuçlandi.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanligi, Heykel Bölüm Baskanligi, Ayvalik Karagöz Sanat Evi ve Nimri Köyü Muhtarligi is birliginde düzenlenen yarismanin jüri toplantisi çevrim içi olarak gerçeklestirildi.

Yarisma jürisine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Prof. Neslihan Pala baskanlik yaparken Anadolu Üniversitesinden Prof. Rahmi Atalay, Dokuz Eylül Üniversitesinden Prof. Arzu Atil, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Refa Emrali ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Baskani Doç. Ercan Yilmaz jüri üyesi olarak yer aldilar.

Türkiye’deki üniversitelerde heykel alaninda lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik asamalarinda ögrenim gören tüm ögrencilere açik olan yarismaya 5 farkli üniversiteden 14 basvuru yapildi. Yarisma jürisinin oy birligi ile aldigi karar dogrultusunda basvuru yapan projeler arasindan 3 adet basari ödülü ve 3 adet mansiyon ödülü seçildi.

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Heykel Ana Sanat Dali Yüksek Lisans ögrencileri Seher Özcan ve Yasemin Nilay Soykan da yarismada ödül almaya hak kazanan isimler oldu.

Yarismada ödül alan projeler, 05-17 Temmuz 2022 tarihleri arasinda Nimri köyünde sergilenerek sanatseverlerin ilgisine sunulacak. Ödül töreni ise 17 Temmuz 2022 tarihinde yine Nimri köyünde yapilacak.
Kaynak: İHA