DHMI Madrid'te Düzenlenen World Atm Congeress'ne Katildi

Dünya Hava Trafik Yönetimi Kongresi, Madrid’te basladi. Kongre de düzenlenen fuarda DHMI’nin gelistirdigi kus radari büyük ilgi görüyor.

DHMI Madrid'te Düzenlenen World Atm Congeress'ne Katildi
Devlet Hava Meydanlari Isletmesi, Ispanya’nin baskenti Madrid’te düzenlenen World Atm Congeress fuarina katildi.

DHMI’nin fuarda görücüye çikardigi yerli ve milli ARGE projeleri yogun ilgi gördü. DHMI’nin kendi imkanlari ile gelistirdigi ve hizmete sundugu kus radari havacilik camiasinin ilgi odagi oldu. Havalimanlarina ait kritik sahalarda, kus tehlikelerini önleme, havaalani civarindaki göçmen kuslara ait göç yollarinin belirlenmesi ve inis/kalkis trafik operasyonlarinin belirlenen kus tehlikelerine göre düzenlenmesi maksadiyla gelistirilen kus radari, tamamen yerli ve milli imkanlarla gelistirildi.

DHMI Madrid fuarinda, Havalimani Kontrol, Yaklasma ve Yol Kontrol basta olmak üzere her düzeyde Hava Trafik Kontrol egitimlerinin verilebilecegi Hava Trafik Kontrol Simülatör Sistemi, Sivil Havacilik alaninda kullanilacak olan Türkiye’nin ilk yerli radar sistemi olan Milli Gözetim Radari, PAT (Pist, Apron, Taksi Yolu) sahalarinda uçus emniyet seviyesini üst düzeye tasimak amaciyla milimetre dalga radari ve optik sensörler ile desteklenen milli FOD tespit Radar Sistemini sergiliyor.

Son 20 yilda hayata geçirdigi Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri, yolcu dostu havalimani isletmeciligi ve hava trafik yönetimi ile bir dünya markasi haline gelen Kurulusumuz, yaklasik 1 Milyon km2 büyüklügündeki Türk Hava Sahasini basariyla yönetiyor; TÜBITAK BILGEM ile ortaklasa birçok ARGE projesini hayata geçiriyor. Disa bagimliligi asgariye indirip ekonomiye katki saglayan bu yerli ve millî projeler, yurt içi ve yurt disi fuarlarda büyük begeni topluyor.
Kaynak: İHA