Baskan Çinar'dan Kiraz Festivali Daveti

Malatya’nin Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, yaptigi açiklamada herkesi 24 Haziran Cuma günü baslayacak ve 26 haziran Pazar günü bitecek olan kiraz festivaline davet etti.

Baskan Çinar'dan Kiraz Festivali Daveti
Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, 27.Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali hazirliklarinin tamamlandigini ifade ederek herkesi festivale davet etti. Çinar, ’’Her ani heyecan dolu, her ani renkli ve her ani dinamik bir ortamda gerçeklesecek olan festivalimiz için aylardir devam eden hazirliklarimizi artik tamamladik. Malatya ve Yesilyurt’a deger katacak çok renkli ve hareketli bir programla hemsehrilerimizle bir arada olacagiz” dedi.

Kiraz festivalinin Malatya ve Yesilyurt’un tanitilmasina büyük bir katki sunacagini vurgulayan Çinar, “ Ilçe Kaymakamligimiz ve Istanbul Yesilyurt’lular Dernegimizle ortaklasa düzenledigimiz, kamu ve kurumlarimizin da katki sundugu 27.Yesilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalimizin kortej yürüyüsünü 24 Haziran Cuma Günü saat 18.00’de Doga Cadde AVM önünden baslatip Valilik Binasi önündeki 15 Temmuz Millet Meydanina kadar devam ettirecegiz. Bütün Malatyalilari kortej yürüyüsümüze bekliyoruz. Yürüyüsümüz esnasinda esnaflarimiz ve vatandaslarimiza dalbasti kirazimizi hediye edecegiz. Kortej yürüyüsümüzden sonra saat 20.30’da Malatya Park AVM Yani Konser Alaninda ünlü sanatçimiz Mustafa Ceceli’nin sahne alacagi konser programiyla hemsehrilerimizle birlikte olacagiz. Büyük bir coskuya ve heyecana sahne olmasi beklenen festival çerçevesinde, 25 Haziran Cumartesi günü Tarihi Yesilyurt Konaklarinda kültürel ve sanatlar etkinlikler düzenleyip, kiraz yarismamizda dereceye giren üreticilerimizin ödüllerini dagitacagiz. El sanatlari sergisi, çocuklarimiza yönelik kültürel etkinlikler, sergiler ve yemek ikramlarimizin yani sira Muhtarlar Koromuzun da sahne alacagi müzik dinletisinden sonra ayni gün saat 20.30’da Malatya Park AVM yanindaki etkinlik alaninda ünlü sanatçi Kiraç’i sevenleriyle bulusturacagiz. 26 Haziran pazar günü ise saat 17.30’da Beylerderesi Sehir Parkinda kültür, sanat ve sportif etkinlikler düzenleyip ödül törenimizi gerçeklestirecegiz. Festivalimizi pazar günü saat 20.30’da Malatya Park AVM yanindaki etkinlik alaninda Manga Grubunun verecegi konserle tamamlayacagiz. Malatya ve Yesilyurt’un marka degerine, ruhuna, kimligine, birlik ve beraberlik anlayisina büyük bir katki sunacak olan festivalimizin tüm etkinliklerine hemsehrilerimizi davet ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA