Altieylül Belediyesi Çiftçinin Yaninda

Altieylül Belediyesi, 2 senedir çalismalarina ara vermis olan Altieylül Çiftçi Mallari Koruma Meclisi Baskanligi ile protokol imzalayarak çiftçilere olan destegini bir kere daha gösterdi.

Altieylül Belediyesi Çiftçinin Yaninda
Tarima, tarimsal faaliyetlere ve çiftçilere olan destegi ile Altieylül’ü bir tarim sehri haline getiren Altieylül Belediyesi, simdi de 2018’de mevzuatta geçeklesen degisiklikten sonra gönüllülük esasiyla ilerleyen ve istenilen performansi gösteremeyen Çiftçi Mallarini Koruma Baskanligi ile anlamli bir protokol imzaladi. Imzalanan bu protokol ile son 2 yildir çalismalarina ara vermis olan Altieylül Çiftçi Mallari Koruma Meclisi Baskanligi, Altieylül Belediyesi’nin destegiyle tekrar faal duruma geçiyor. Bu zamana kadar Altieylül sinirlari içerisinde üretim yapan çiftçilere ilgili müdürlükleri araciligi ile destegini gösteren Altieylül Belediyesi, bin 90 Km’lik tarla yolunu Fen Isleri Müdürlügü araciligi düzenlemis ve çalismalar sonucunda da yaklasik bin 500 Km’ye yakin tarla yolu açarak çifçinin hizmetine sunacak. Kirsal Hizmetler Müdürlügü vasitasiyla imzalana bu anlamli protokol sayesinde de çiftçiye verilen destek ile tarimsal üretime büyük katkilar saglanmasi amaçlaniyor.

Baskan Avci “Tasin altina elimizi koyuyoruz”

Altieylül Ilçe sinirlari içerisinde yer alan tarim ve hayvancilik faaliyetlerini destekleyerek çiftçilerin, üreticilerin-tüketicilerin haklarinin korunmasi, çiftçilerin daha iyi sartlarda ürün elde edebilmesi, yine çiftçilerin huzur ve refahinin arttirilarak tarimsal kalkinmanin önünün açilmasinin planlandigi protokol sonunda konusan Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci “Altieylül Belediyesi olarak Altieylül Çiftçi Mallari Koruma Meclisi Baskanligi ile bir protokol imzaladik. Bu protokol çerçevesinde özellikle ova köylerde vatandaslarimizin el emeklerini, alin terlerini muhafaza altina alarak çiftçi mallarini korumayi tekrar hayata geçirmek için tasin altina elimizi koyuyoruz. 2018’de mevzuattaki degisiklikten sonra çiftçi mallari gönüllülük esasina göre çalismaya girdigi için ilçemizde bir türlü istedigi randimani saglayamadi ve yaklasik olarak da bir buçuk iki senedir de çalismalarina ara vermis durumda. Bizler yaptigimiz bu protokolle çiftçimizin yaninda durarak, destek vererek bu baskanligin yeniden ayaga kalkmasini saglayacagiz. Bu sene sonuna kadar meclisten aldigimiz yetkiyle baskanligin giderlerini Altieylül Belediyesi olarak karsilayacagiz. Özellikle belediye olarak bu sene için verdigimiz bu destek ile de çiftçimizden bu konuda çiftçi mallariyla ilgili herhangi bir ödeme de çikmamis olacak. Insallah bu sene sonuna kadar gerekli çalismalari yaparak Baskanligin üzerine düsen sorumluluklari yerine getirebilecek noktaya gelmesini umut ediyorum. Hayirli, ugurlu olsun. Biz insallah bundan sonra da bu konuda ihtiyaç olursa destek vermeye çalisacagiz ve çiftçilerimizin emeklerinin karsiligini koruyabilmeleri için de yaninda durmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA