Yangina 576 Personel, 148 Arazöz, 53 Is Makinesi Müdahale Ediyor

Mugla’nin Marmaris ilçesinde çikan orman yanginini söndürme çalismalarina 576 personel, 148 arazöz ve 53 is makinesi ile devam ediliyor.

Yangina 576 Personel, 148 Arazöz, 53 Is Makinesi Müdahale Ediyor


Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki ormanlik alanda saat 20.00 siralarinda henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Ihbar üzerine bölgeye Mugla Orman Bölge Müdürlügü yangin söndürme ekipleri sevk edildi. Siddetli rüzgar nedeniyle bir anda büyüyen alevlere ekiplerin müdahalesi sürüyor. Tüm ekipler alevleri kontrol altina almak için ugras verirken, yüksek kesimlerde esen siddetli rüzgar ekiplerin islerini zorlastiriyor. Geçen aylarda egitimden geçen gönüllü itfaiyecilerin de yangin söndürme çalismalarina katildiklari ögrenildi.

“Mugla Valiliginden yangin açiklamasi”

Marmaris’teki yangin sonrasi Mugla Valiliginden yapilan açiklamada, “21 Haziran 2022 Sali günü saat 20.00 siralarinda Marmaris ilçemiz Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiinde bulunan ormanlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangini çikmistir. Siddetli rüzgârinda etkisiyle büyüyen yangina havadan ve karadan ekiplerce müdahalede bulunulmustur. Havanin kararmasi nedeniyle yangina 576 personel, 148 arazöz ve 53 is makinesi ile karadan müdahale devam etmektedir. Yangini en kisa sürede kontrol altina almak için tüm imkanlar seferber edilmis takviye ekipler yangin bölgesine yönlendirilmistir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur” denildi.
Kaynak: İHA