Texas'taki Okul Katliaminda Saldirgan Dakikalar Için Durdurulabilirmis

Texas Kamu Güvenligi Departmani (DPS) Direktörü Steve McCraw, ABD’nin Tekxas eyaletinde 24 Mayis’ta gerçeklesen okul katliami hakkinda yaptigi açiklamada, silahli saldirganin binaya girdikten 3 dakika sonra durdurulmasina yetecek kadar polisin olay yerinde bulundugunu ifade etti.

Texas'taki Okul Katliaminda Saldirgan Dakikalar Için Durdurulabilirmis
Texas Kamu Güvenligi Departmani (DPS) Direktörü Steve McCraw, ABD’nin Texas eyaletinde bagli Uvalde’de 24 Mayis’ta Robb Ilkögretim Okulu’na düzenlenen ve 19’u çocuk toplam 21 kisinin öldürüldügü silahli saldiri ile ilgili eyalet senatosunda ifade verdi. McCraw, polisin saldiriya verdigi yaniti "aptalca bir basarisizlik" nitelendirerek, olay yerinde bulunan Polis Sefi Pete Arredondo’nun memurlarin hayatlarini çocuklarinkinden üstün tutmakla suçladi. McCraw, "Memurlarin silahlari vardi, çocuklarin yoktu. Memurlarin vücut zirhi vardi, çocuklarin yoktu. Memurlarin egitimi vardi, saldirganin yoktu" ifadelerini kullanarak, “111 numarali siniftaki çocuklar ve ögretmenler, 1 saat, 14 dakika ve 8 saniye kurtarilmayi bekledi” dedi.

McCraw, "Saldirgan bati binasina girdikten üç dakika sonra, saldirgani izole etmek, dikkatini dagitmak ve etkisiz hale getirmek için vücut zirhi giyen yeterli sayida silahli memur vardi" ifadelerini kullandi.

Arredondo daha önce sinif kapisinin kilitli oldugunu iddia etmis ve müdahalenin bu nedenle geciktigini aktarmisti ancak McCraw, durumun böyle olmadigina inanildigini belirterek, "Hiç ihtiyaç duyulmayan bir anahtari bekledi" dedi.

Arredondo’nun operasyon sirasinda "korkunç kararlar" verdigini açiklayan McCraw, "Robb Ilkokulu’ndaki saldiriya kolluk kuvvetlerinin verdigi yanitin korkunç bir basarisizlik olduguna ve Columbine katliamindan bu yana geçen yirmi yilda ögrendigimiz her seye aykiri olduguna dair ikna edici kanitlar var” dedi.



Saldiri sirasinda okul koridorunda çok sayida polisin bekledigi ortaya çikti

Austin American-Statesman ve KVUE-TV, saldiri sirasinda Robb Ilkögretim Okulu’nun koridorunda bekleyen silahli ve balistik kalkanli polislere ait fotograf yayinladi. Söz konusu fotograf ile polisin saldiriya daha erken yanit verdigi ve daha önce bildirilenden fazla ates gücüne sahip oldugu görüldü.

Polisin, 18 yasindaki Salvador Ramos adli saldirganla yüzlesmek için okul koridorunda 1 saatten fazla bekledigi ortaya çikti.

Öte yandan 20 Nisan 1999’da Colorado eyaletindeki Columbine Lisesi’nde 12’nci sinif ögrencileri Eric Harris ve Dylan Klebold, düzenledikleri silahli saldiri ile 12 ögrenci ve bir ögretmeni öldürmüstü.
Kaynak: İHA