Yasli Adam Ve Çocuk, Kayaliklarda Mahsur Kaldi

Bartin’da deniz kiyisindaki kayaliklarda mahsur kalan dayi ve yegeni bölgeye sevk edilen ekipler tarafindan kurtarildi.

Yasli Adam Ve Çocuk, Kayaliklarda Mahsur Kaldi
Bartin’in Amasra ilçesine bagli Gömü köyünde dayisiyla birlikte deniz kiyisina balik tutmaya giden ve oyun oynarken kayaliklara çikan çocuk mahsur kaldi. Yegenini kurtarmak için kayalik alana çikan dayi da düserek yaralandi. Telefonla yardim isteyen dayi ve yegeninin imdadina ise jandarma ve polis ekipleri yetisti.

Olay, Amasra ilçesine bagli Gömü köyündeki Türkiye Taskömürleri Kurumu’na (TTK) ait kullanilmayan kömür yikama tesisinin bulundugu bölgede yasandi. Edinilen bilgilere göre 64 yasindaki C.K., 6 yasindaki yegeni N.S.Y. ile birlikte deniz kiyisina balik tutmaya gitti. Dayisi balik tutarken bu sirada çevrede oynayan 6 yasindaki N.S.Y. tirmandigi kayaliklarda mahsur kaldi. Dayi C.K. durumu fark edip yegenini kurtarmak istedi ancak kayaliklara tirmanirken düsüp yaralandi. Dayi C.K. telefonla 112’yi arayip yardim istemesi üzerine Jandarma, Polis,

AFAD ve 112 ekipleri bölgeye sevk edildi.

Kayaliklarda mahsur kalan küçük kiz halat yardimiyla güvenli bölgeye indirilirken yegenine ulasmak isterken düsüp yaralanan dayi ise sedyeye alinip olay yerindeki ilk müdahalesinin ardindan ambulansa tasindi.

Hastaneye kaldirilan C.K.’nin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Olay sirasinda büyük korku yasayan küçük kiz ise kendisini kurtaran ekiplere tesekkür etti.
Kaynak: İHA