Tas Ocagindaki Su Birikintisine Giren 5 Çocuktan 2'Si Boguldu

Konya’nin Seydisehir ilçesinde serinlemek için tas ocaginda bulunan su birikintisine giren 5 çocuktan 2’si bogularak hayatini kaybetti.

Tas Ocagindaki Su Birikintisine Giren 5 Çocuktan 2'Si Boguldu
Olay, ögle saatlerinde Seydisehir ilçesine bagli Tol Mahallesi’nde bulunan eski kum ocaginda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Talha Korkmaz (16), Ferhat Sik (14), Mustafa S. (16), Sedat S. (13) ve Mert D. (15) serinlemek için tas ocaginda yagmur ve kar sularinin olusturdugu su birikintisine girdi. Bir süre suda yüzen çocuklardan Talka Korkmaz ile Ferhat Sik suya batip çikmaya basladi.

Iki arkadasinin suya batip çiktigini gören diger çocuklar kendi çabalariyla sudan çikmayi basardi. Talha Korkmaz ve Ferhat Isik’in suya battigini fark eden çocuklarin haber vermesi üzerine olay yerine jandarma, ambulans ve Konya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi Su Alti Arama ve Kurtarma ekipleri sevk edildi. Sudan kendi çabalariyla kurtulan 3 çocuk, tedbir amaciyla ambulansla Seydisehir Devlet Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi. Dalgiç ekiplerinin yaptigi kurtarma çalismalari neticesinde Talha Korkmaz ve Ferhat Sik’in cansiz bedenine ulasildi. Hayatini kaybeden 2 çocugun cenazesi otopsi yapilmak üzere hastaneye kaldirildi. Hayatini kaybeden Talha Korkmaz’in Seydisehir Ziraat Odasi Baskani ve Tol Mahallesi Muhtari Ismail Korkmaz’in oglu oldugu ögrenildi.

Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA