Kahta'da 'Yaz Kur'an Kursu Egitim Semineri' Düzenlendi

Adiyaman’in Kahta Ilçe Müftülügü tarafindan Diyanet Isleri Baskanligi 2022 Yili Yaz Kur’an Kurslari Uygulama Esaslari çerçevesinde ilçede görev yapan Kur’an Kursu ögreticileri, imam-hatip ve müezzin kayyimlara yönelik seminer düzenlendi.

Kahta'da 'Yaz Kur'an Kursu Egitim Semineri' Düzenlendi
Kahta Ilçe Müftülügü Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen seminerde, kurslarda yapilacak egitimin niteliginin ve niceliginin artirilmasi için nasil faaliyetler yapilabilecegi anlatilirken öte yandan da ne gibi program ve materyallerden istifade edilebilecegi, ögrencilerde sosyal medya bagimliligi ve din egitiminde egitici oyunlar anlatildi.

Ilçe Müftülügü personellerinden Sube Müdürü Bilal Soyhan, Vaiz Turgut Karatas diger ögreticilerin konusmalarinin ardindan konusan Kahta Ilçe Müftüsü Rifat Çevik, özellikle çocuklarin yüreklerine dokunmayi ihmal etmemelerini istedi.

Müftü Rifat Çevik, “Bu yil, Kur’an kurslarimiz 27 Haziran ile 26 Agustos 2022 tarihleri arasi egitim verecek. Sizin vereceginiz bilgilerin çocuklarin gelecekteki hayatina yön verecegini tekrar hatirlatmak istiyorum. Özellikle çocuklarin yüreklerine dokunmayi ihmal etmeyin. Vatandaslarimizin bir kismi yaz kurslarinda aldigi egitimle hayatini sürdürmektedir. Kurslarimiza ilk defa gelen ögrencimiz oldugu gibi daha önceki yillarda da gelmis olabilirler. Ögrencilerimize gerekli titizligi gösterelim. Bazen olumlu ya da olumsuz bir hareketimiz ömür boyu ögrencimizi etkileyebiliyor. Hem maddi hem de manevi sorumlulugumuzu göz önünde bulundurarak ögrencilerimize egitim ve ögretimlerini verelim. Yaz kurslarimizin hayirlara vesile olmasini diliyorum” diye konustu

Kahta Müftülügü Konferans Salonunda düzenlenen seminerlere Yaz Kur’an kurslarinda görev alacak Kur’an Kursu ögreticisi, imam-hatip ve müezzin kayyim olarak görev yapan ve fahri ögreticiler katildi.

Kaynak: İHA