Geleneksel Çilek-Kiraz Festivali

Samsun’un Canik ilçesinde "21. Geleneksel Çilek-Kiraz Festivali" yapildi.

Geleneksel Çilek-Kiraz Festivali
Canik Belediyesi’nin katkilariyla Gökçepinar (Gaman) Mahalle Muhtarligi tarafindan 21. Çilek-Kiraz Festivali düzenlendi.

Geleneksel olarak düzenlenen festival vatandaslar tarafindan yogun ilgi gördü. Festivale Canik Kaymakami Mahmut Halal, Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Canik Belediye Baskan Yardimcisi Muzaffer Emuce, Canik Ilçe Müftüsü Ali Çebi, AK Parti Canik Ilçe Baskani Mahmut Gencay, kamu kurum ve kuruluslari ile sivil toplum kuruluslari temsilcileri katildi.



“Canik Samsun’un parlayan yildizi”

Festivalde yaptigi konusmada birlik ve beraberlik mesaji veren Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, pandemi nedeniyle iki yildir ara verilen festivalin yeniden düzenlenmesinden dolayi duydugu memnuniyeti dile getirdi. Baskan Ibrahim Sandikçi, “Canik Samsun’un parlayan yildizi. Ilçemizin tanitilmasi adina bu tür etkinleri desteklemeye devam edecegiz. Görev yaptigimiz üç yillik süre boyunca ilçemizde fiziki yatirimlarin yani sira egitim, sosyal ve kültürel alanda önemli yatirimlar gerçeklestirdik. Daha güzel, daha yasanilabilir bir Canik için gece gündüz demeden tüm ekibimizle çalisiyoruz” dedi.



Fen lisesi bu sene ögrenci alacak

Canik’te egitim alaninda yapilan çalismalara deginen Baskan Ibrahim Sandikçi, geçtigimiz günlerde müjdesini verdigi Canik Fen Lisesi’nin önümüzdeki egitim ögretim yilinda ögrenci alacagini ifade ederek, “Egitimde çocuklarimiz Canik’te nitelikli okul olmamasi sebebiyle farkli okullara gitmek zorundaydi. Bu durum ilçemizin nüfusunun göç etmesine de sebebiyet vermekteydi. Son bir aydir Il Milli Egitim Müdürü ve Ilçe Milli Egitim Müdürümüzün gayretleri ile ilçemizde sinavla ögrenci alan okullarin sayisi bese yükseldi. Milli Egitim Bakanimiz Sn. Mahmut Özer ile görüserek kendilerinin olurlari ve tensipleri ile Canik Fen Lisesi’nin onayini aldik. Geçtigimiz günlerde müjdesini verdigimiz fen lisemiz 2022-2023 egitim ögretim yilinda 60 ögrenci alacak” diye konustu.

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi’ya konusmasinin ardindan Gökçepinar Mahalle Muhtari Ayhan Sekban tarafindan festivale olan katkilarindan dolayi plaket takdim edildi. Festival alaninda bulunan stantlari ziyaret eden Baskan Ibrahim Sandikçi sahnelenen gösterileri izleyerek vatandaslarla bir süre sohbet etti. Baskan Sandikçi, festival agasi seçilen Adem Uysal’i tebrik etti.
Kaynak: İHA