GAÜN Egitim Fakültesi Mezunlari Ugurlandi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Egitim Fakültesi 2021-2022 Egitim-Ögretim döneminde mezun olmaya hak kazanan ögrenciler, gerçeklestirilen tören ile belgelerini aldi.

GAÜN Egitim Fakültesi Mezunlari Ugurlandi
Mezuniyet programin açilisinda konusan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Saribiyik mezun ögrencileri tebrik ederek, Egitim Fakültesi’nin GAÜN ‘ün önemli bir fakültesi oldugunu söyledi.

Gaziantep Üniversitesi bir marka üniversite ve Türkiye’de üniversiteler arasinda öne çikan bir üniversite oldugunu belirten Saribiyik, “Egitim Fakültesi, egitim ve ögretim kadrosuyla, ögrenci ve bölüm zenginligiyle önemli bir yerde. Egitim fakültesi, ögretmen yetistiren bir fakülte olarak ögrenmeye tabi gençleri içinde barindiran bir fakülte olarak ayrica bir yere sahip. Kutsal bir ifade de, ‘Ya ögrenen olun ya ögreten olun ya dinleyen olun dördüncüsü olmayin helak olursunuz’ seklinde ifade edilir. Ögrenmek ve ögretmek hepimizin dogustan ölüme kadar içinde yer aldiginiz bir durumdur. Herkes bildiginin âlimidir ama bildiklerini baskalarina ögretmekle de ayni zamanda sorumludur” seklinde konustu.

Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bayram Çetin ise “Egitim hayatinizda çok güzel bir kampüs ve modern bir binada, çok nitelikli bir akademik kadrodan egitim aldiniz. Toplumun farkli kesimlerinden gelmis arkadaslariniz oldu. Birbirinize saygi duyarak, hosgörü göstererek, birbirinizden karsilikli bir seyler ögrenerek fakültemizden mezun oldunuz. Fakültemizde ögretmen olmak için egitim aldiniz. Ögretmenligin kutsal bir meslek oldugu hep söylenir. Bu kutsallik ögretmenin ögrenciler için rol model olmasindandir. Yani gelecek nesilleri sekillendirme görevinden gelmektedir” ifadelerini kullandi.

Mezun ögrenciler adina konusan Fakülte Birincisi Aybike Arik ise “Lisans yolculugumuz keplerimizi atmamizla bitecek olsa da farkindayim ki ögrenmeyi asla birakmayacagim, daima ögrenci ve ögrenici olacagim” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan dereceye giren ögrencilere ve mezunlara belgeleri takdim edildi. Tören mezun ögrencilerin keplerini havaya atmasiyla son buldu.
Kaynak: İHA