Dünya Mülteciler Günü'nde 'Evrensel Dil Sanat' Etkinligi

20 Haziran Dünya Mülteciler Gününü nedeniyle Yunusemre Kent Konseyi ve Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi isbirliginde yerel ve mülteci sanatçilarin bir araya geldigi “Evrensel Dil Sanat” etkinligi gerçeklestirildi.

Dünya Mülteciler Günü'nde 'Evrensel Dil Sanat' Etkinligi
Sehzadeler ilçesi Tarzan Meydaninda UNHCR (Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi Izmir Ofisi, Yunusemre Kent Konseyi, Hayal Sanat Dernegi (HAYSAD), Manisa Kent Kültürü Dernegi (MAKENT) tarafindan ortaklasa düzenlenen etkinlige Manisali yerel sanatçilar ile siginmaci sanatçilar bir araya geldi.

Tüm sanatçilarin eserlerinin yer aldigi “Sanat evrensel dildir” adli serginin açilisi Yunusemre Belediye Baskan Yardimcisi Sule Uygur ve Yunusemre Kent Konseyi Baskani Abdurrahim Arslan tarafindan yapildi.

Açilis töreninde konusan Yunusemre Kent Konseyi Baskani Arslan, “Manisa’da ciddi sayida göçmen var ve bunlarin arasinda da ciddi oranda sanatçilar yer almakta. Amacimiz bu sanatçilarin bu yönlerini göstermek. Bizler bu etkinlik ile sanatçilarin bu yönlerini göstermek istedik. Bunu da Birlesmis Milletler projesi ile birlikte yapmak istedik. Ayni zamanda mini bir konser etkinligi de gerçeklestirildi.

” dedi.

Sanatin evrensel bir dil oldugunu vurgulayan Yunusemre Belediye Baskan Yardimcisi Sule Uygur ise amaçlarinin yerel sanatçilar ile göçmen sanatçilarin kaynasarak bir arada ortaya güzel eserler çikarabilecegini göstermek oldugunu belirtti.

Tarih boyunca insanoglunun sanatla iç içe oldugunu, magaraya çizilen ilk resimden bu yana sanatin hayatimizin her alaninda var oldugunu belirten Hayal Sanat Dernegi Baskani Mustafa Bilir ise, “Sanat, geçinme çabasinin, daha kolay ve daha güzel yasama ugrasinin, hayatini ve kendini üretme sürecinin ayrilmaz bir parçasidir. Bugünde dünyanin neresinden hangi ülkesinden gelirse gelsin, bizi burada bulusturan gene ortak dilimiz sanattir ve insan oglu var oldugu sürece sanatta var olacaktir. 20 Haziran Dünya Mülteciler Gününü nedeniyle düzenledigimiz sanat uygulamalarinin ve eserlerinde sergilendigi bu özel çalismada ’Sanat evrensel dildir’ denilerek bu çalismaya destek veren tüm sanatçi arkadaslarimizi kutluyorum." diye konustu.

Gün boyu açik kalan sergi, vatandaslar tarafindan begeniyle izlendi.
Kaynak: İHA