Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Yeryüzünde Iyilik Egemen Oluncaya Kadar Çalismaya Devam Etmeliyiz'

‘Dini Yüksek Ihtisas Merkezleri Mezuniyet Töreni’ne katilan Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Islam dini bütün insanlik için gönderildi. Bizler bütün insanliktan sorumluyuz. Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalismaya devam etmeliyiz” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Yeryüzünde Iyilik Egemen Oluncaya Kadar Çalismaya Devam Etmeliyiz'
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Diyanet Akademisi Baskanligi tarafindan Dini Yüksek Ihtisas kursiyerleri için düzenlenen mezuniyet törenine katildi.

Ankara Dini Yüksek Ihtisas Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konusan Erbas, Dini Yüksek Ihtisas Merkezlerinin Diyanet Akademisi Baskanligi çatisi altinda toplandigini hatirlatarak, bu çati altinda da ilk mezunlarini verdigini söyledi.

Diyanet Isleri Baskanliginin dünyadaki Müslümanlarla iletisim ve isbirligi halinde küresel ölçekte hizmet sunan uluslararasi bir kurum haline geldigini ifade eden Erbas, “Diyanet Isleri Baskanligi, gerek batida ve gerekse Islam dünyasindaki dini teskilatlar içinde örnek bir kurum olma hüviyetine kavusmustur. Baskanlik olarak, bu durum bize sorumluluklarimizin ne kadar büyük oldugunu ve ne kadar engin bir ufka sahip olmamiz gerektigini göstermektedir” dedi.



“Islam dini bütün insanlik için gönderildi”

Erbas, Islam dininin bütün insanlik için gönderildigini belirterek, “Bizler bütün insanliktan sorumluyuz. Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalismaya devam etmeliyiz. Erdemli fert, faziletli toplum ve huzurlu dünya mefkuresini gerçeklestirmek için kendimizi çagin gerektirdigi sekilde yetistirmek zorundayiz” diye konustu.



“Dünyaya umut olmak gibi bir sevdamiz olmali”

Bugün insanligin derin bir ahlak ve anlam krizi yasadigina vurgu yapan Erbas, “Yeryüzü devasa sorunlarla kusatilmis durumdadir. Bütün bu sorunlarin temelinde ise inanci hayattan, bilgiyi ahlaktan, maddeyi manadan koparan bir hayat tasavvuru yer almaktadir. Baskalari buna sekülerizm derken biz dünyevilesme diyoruz. Bunun bir yansimasi olarak bugün dini, ahlaki ve insani birçok degerin örselendigini müsahede ediyoruz. Böyle bir zamanda bizim dünyaya umut olmak gibi bir sevdamiz olmali” ifadelerini kullandi.

“Insanimizi sahih dini bilgiyle bulusturmak, kulluk sorumlulugumuzdur”

Erbas, dünyada son çeyrek asirda teknolojik anlamda büyük ve hizli bir degisim yasandigina dikkat çekerek, söyle konustu:

“Teknolojinin getirdigi imkanlar, bireysel ve sosyal hayati son derece hizli bir sekilde dönüstürmektedir. Iletisim imkanlarinin bas döndürücü bir hizla gelismesi, toplumlar ve kültürler arasindaki etkilesimi olaganüstü bir noktaya tasimaktadir. Bu sebeple sizlerden bu alandaki bilgi ve becerinizi de en üst düzeye tasimanizi istiyorum. Özellikle gençlerimizi ve nesillerimizi çagin bilinmezlikleri içerisinde sahipsiz birakamayiz. Dogru bilgi ile donanmis insanlar olarak bizim bos biraktigimiz alanlari kirli emellere sahip odaklar tarafindan nasil istismar edildigini hep birlikte görüyoruz. Unutmamaliyiz ki, insanimizi sahih dini bilgiyle bulusturmak, bizim hem kulluk sorumlulugumuz hem de kanuni görevimizdir.”

“Din görevliligi temsilde büyük bir hassasiyet ister”

Din hizmetinin büyük bir sorumluluk gerektirdigine ve hataya tahammülün de en az olan bir hizmet alani olduguna deginen Erbas, “Din görevliligi temsilde büyük bir hassasiyet ister. Bizim mesleki ya da kisisel bir hatamiz sadece hata yapan kisi olarak bizi ilgilendirmiyor. Bu durum, hem görev yaptigimiz kurumu hem de temsil ettigimiz inanç ve degerleri ilgilendiriyor” degerlendirmesinde bulundu.

Istanbul Haseki, Konya Selçuk, Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen, Kayseri, Trabzon, Rize Müftü Yusuf Karali, Izmir, Diyarbakir, Kocaeli, Ankara Dini Yüksek Ihtisas Merkezlerinden mezun olan toplam 286 kursiyere basari plaketlerini Erbas verdi. Dini Yüksek Ihtisas Merkezlerindeki egitimini basariyla tamamlayan kursiyerler, görevlerine baslamadan önce idari ve etkili iletisim alanlarinda toplam 5 haftalik “Mesleki Gelisim Programi”na katilacak.

Mezuniyet törenine Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Kadir Dinç, Diyanet Isleri Baskanliginin üst düzey yöneticileri, Dini Yüksek Ihtisas Merkezi yöneticileri, ögretmenleri ve mezun olan kursiyerler katildi.

Kaynak: İHA