Baskan Öztekin, Bakan Kurum Ile Kagithane'deki Projelerini Degerlendirdi

Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum ile görüserek Kagithane’deki kentsel dönüsüm çalismalarinin son durumuna ve çevre-sehircilik projelerine iliskin görüs alisverisinde bulundu.

Baskan Öztekin, Bakan Kurum Ile Kagithane'deki Projelerini Degerlendirdi
ILBANK Atasehir Bölge Hizmet Binasi’nda gerçeklesen görüsme yaklasik 1 saat sürdü. Istisare toplantisinda kentsel dönüsüm, park ve yesil alanlar, altyapi ve geri dönüsüm hizmetleri konusuldu. Kagithane Belediyesi’nde kurulan Kentsel Dönüsüm Müdürlügü ile bu alandaki çalismalar hiz kazandi. Kagithane’de riskli oldugu tespit edilen binin üzerinde konut, 5 okul, cami ve yurtlar yeni bastan insa ediliyor. Ilçede yapi stokunun yüzde 60’i yenilendi.

Afetlere karsi tüm tedbirler alindi

Kagithane Belediyesi tarafindan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi kuruldu. Afet ani ve sonrasinda haberlesme ve müdahale konularinda önemli görevler üstlenecek olan merkezden, 90 ayri nokta 400 kamerayla anbean izlenebilecek. Okul ve is yerlerinde afet bilinci ve ilk yardim egitimleri düzenlendi.

Afet toplanma alanlarinin sayisi 99’dan 175’e çikarildi. Toplanma alanlarina karekodlu okuma sistemi getirildi.

Ilçede düzenli olarak tahliye, yerlestirme ve planlama tatbikatlari gerçeklestirilmeye devam ediyor.

25 bin agaç dikildi

Kagithane Belediyesi son 3 yilda 25 bin agaç dikimi yapti. Ihlamur, süs kirazi, zakkum, süs erigi, süs armudu, hatmi, her daim yesil manolya gibi bitki türlerinden olusan agaçlar dikildigi bölgenin çehresi ve havasi degisti. Sehirdeki parklarin tamami yenilenirken, mevcutlara yenileri eklendi. Ilçeye 20 bin metrekarelik botanik bir meydan ve yeni millet bahçeleri kazandirildi.

Altyapi bastan sona yenilendi

Ilçeye birçok tematik cadde kazandirilirken, yollarin tamami yenilendi. Yeni yagmur suyu kanallari ve istinat duvarlari insa edilerek afet öncesi tedbirler siklastirildi. Haberlesme, afetlerle mücadelede en önemli konularin basinda geldiginden; hizli ve kesintisiz bir haber agi teknolojisi için son 3 yilda 75 kilometrelik fiber optik kablolama yapildi.

Yesil koridor ve bisiklet yolu

Kagithane Belediyesi tarafindan, Cendere Vadisi üzerinde 5 kilometre uzunlugundaki alana bisiklet yolu ve ’yesil koridor’ yapiliyor. Spor alanlarinin, dinlence yerlerinin de olacagi yere farkli türde yüzlerce agaç ve binlerce bitki dikilecek. Tarihte bilinen adiyla Sadabad bölgesine yapilan bisiklet yolu ve yesil koridor ile sehrin içinde dogal bir tabiat alani olusturuluyor.

Tarihi eserler ihya ediliyor

Kagithane Belediyesi son 3 yilda ilçedeki birçok tarihi eseri restore etti. Sadabad Kasri Çamasirhanesi ve Sadabad Su Sarnici’nin restorasyonu tamamlandi. Atiye Sultan Sarayi su kemerleri ve Süvari Karakolu’nun restorasyonu devam ediyor. Tarihi Kagithane Treni 100 yil aradan sonra raylarla yeniden bulustu.
Kaynak: İHA