Bakan Karaismailoglu'ndan Adana Havalimani Açiklamasi

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Adana Havalimani’nin kapatilacagi iddialarina yönelik, “Hiç hayatlarinda milletin hayrina is yapmamis olanlarin dezenformasyon, dedikodu siyasetlerine sakin aldirmayin. Türkiye Cumhuriyeti Adanalilar ne istiyorsa onu yapar. Adanalilar ne diyorsa Adana Havalimani da o sekilde olacaktir” dedi.

Bakan Karaismailoglu'ndan Adana Havalimani Açiklamasi
Bir dizi açilis ve inceleme için Adana’ya gelen Bakan Karaismailoglu, AK Parti Il Baskanligi’ni ziyaret etti.

Burada konusan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Türkiye’nin son 20 yilda adeta yeni bir çag yasadigini belirterek, “Son 20 yilda Türkiye’de adeta yeni bir çag, devrim yasiyoruz. Bütün sektörlerde oldugu gibi bizim sorumluluk alanimizda olan ulastirmada da akla, hayale gelmeyecek bütün isleri bir bir yerine getiriyoruz. Ne söz verdiysek yerine getirdik, bazilarinin hayal bile edemedigi isleri bitirdik. 20 yil önce Türkiye’de son derece yetersiz bir karayolu altyapisi vardi. Bizim büyük hedeflerimiz vardi. Dünyanin gelismis 10 ekonomisinden birine sahip olmak için öncelikle bu altyapiyi gelistirmemiz gerekiyordu. O yüzden bizim ilk yillarda basladigimiz gibi karayolu altyapisini iyilestirmek için seferberlik ilan ettik. AK Parti’nin ilk yillarinda Türkiye geneli 15 bin kilometre bölünmüs yol yapilacak dendiginde bunlar hayal satiyorlar diyenler vardi. Bugüne geldigimizde tam 28 bin 650 kilometre bölünmüs yol yaptik. Böyle büyük düsünülmesiydi, devlet akliyla üretilmesiydi simdi 25 milyon aracin hareketini nasil saglayacaktik” diye konustu.



“Hizli tren ile 52 ili bulusturmayi hedefliyoruz”

CHP’ye yüklenen Bakan Karaismailoglu, “CHP zihniyetleri olsaydi zaten onlarin zihniyetleri hiçbir is yapmamak. Siz 8 milyon aracin hareket ettigi ortami 25 milyona göre tasarlamadiginiz zaman sikisip kalir, hareket edemezdiniz. Bu zihniyetin belediyelerdeki çalismalarini, akil almaz beceriksizliklerini izlemekteyiz. Adana’da bunlardan bir tanesi. Karayolu altyapimizi önemli bir seviyeye getirdik. Havayolu altyapimizi tam 57’e çikarttik. Yillik 30 milyon yolcu olan havayolundaki yolcu sayimizi 210 milyon kisiye çikarttik. Yillardir atil durumda bulunan demiryollarini hareketlendirdik. 13 bin 22 kilometrelik bir demiryolu agina sahip olduk. Bundan sonra demiryolu agirlikli bir yatirim dönemine girmis olduk. Hedefimiz 28 bin kilometre demiryolu agi. Hizli tren ile de 52 ili bulusturmayi hedefliyoruz” dedi.



“Adana’dan Istanbul’a hizli tren”

İçel-Adana-Osmaniye-Gaziantep hizli tren hattinda ki çalismanin sürdügünü anlatan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, daha sonra sunlari söyledi:

“İçel’den Nigde arasindaki çalismalarda devam ediyor. O hatta tamamlaninca Adana’dan çikan bir kardesimiz hizli trene bindiginde hizli tren ile İçel, Nigde, Karaman, Konya, Ankara ve Istanbul’a seyahat imkani olacak. Önümüzdeki yillarda Kapikule’den Avrupa’ya kadar trenle gitme imkanimiz olacak. Bunlar hep kiymetli, hayal edilemeyen islerdi. Geçtigimiz aylarda Konya’yi Karaman’a baglamistik. Ayni hat üzerinden Adana’ya da ulastiracagiz.”

“Adanalilar ne diyorsa Adana Havalimani da o sekilde olacaktir”

Çukurova Bölgesel Havalimani’nin tamamlanmasiyla Adana Havalimani’nin kapatilacagi iddialari hakkinda da konusan Bakan Karaismailoglu, “26 olan havalimanini 57’e çikarttik. Adana’da havayolu açisindan önemli merkezlerimizden bir tanesi. Yolcu kapasitesi büyük havalimanlarimizdan bir tanesi. Buradaki mevcut kapasite fazlaligini da bir sekilde gidermemiz gerekiyordu o yüzden yeni havayolu yatirimlari yaptik. Hiç hayatlarinda milletin hayrina is yapmamis olanlarin dezenformasyon, dedikodu siyasetlerine sakin aldirmayin. Türkiye Cumhuriyeti Adanalilar ne istiyorsa onu yapar. Adanalilar ne diyorsa Adana Havalimani da o sekilde olacaktir” dedi.



“CHP vatandasin hayrina isin nasil yapildigini görecek”

15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nün yapimini ziyaret ettigini anlatan Bakan Karaismailoglu, “Adana merkezi için çok önemli bir ulasim aksi olan köprüyü vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz. Çalismalar çok güzel devam ediyor. Hakikaten biraz önce o santiyeden geliyoruz. Mühendislik açisindan da çok önemli bir proje. Bu projeyi de önümüzdeki Nisan ayina kadar bitirip Adanalilarin hizmetine sunacagiz. Buradaki CHP’li belediye de gelip o projeyi kullanacak. Vatandasin hayrina isin nasil yapildigini da o gün görecektir” seklinde konustu.



“Ulastirma projeleri bir akarsu gibi”

Ulastirma projelerinin öneminden bahseden Adil Karaismailoglu, “2053 hedefleri dogrultusunda çalisiyoruz. 2053 yilina kadar da tam 198 milyar dolarlik ulastirma yatirimini da planladik. Bunlari da 5’er yil arayla yapilacak sekilde kara-hava ve deniz sektörlerine paylastirdik. Bundan sonra artik bunlari yapacagiz. Bu yatirimin pesinden kosacagiz. 198 milyar dolarlik yatirim yaparak milli gelire 1 trilyon dolarlik katki saglayacagiz. Ulastirma projeleri bir akarsu gibi gittikleri yerlere hareket, bereket getiriyor” dedi.



“Büyüyerek, gelisecegiz”

Türkiye Cumhuriyeti’nin çok büyük isleri basardigini vurgulayan Bakan Karaismailoglu, “17 senede Bolu Dagi Tüneli’ni bitiremeyen Türkiye’den 4 senede Çanakkale Köprüsü gibi bir köprüyü tamamlayan Türkiye’ye geldik. Bunlar bütün dünyaya örnek projeler olarak devam edeceklerdir. 2023’ü de sizlerin alin terleriyle atlatip daha da büyüyerek, gelisecegiz. Hedefledigimiz dünyanin gelismis 10 ülkesinden biri olacagiz. 1 yil içerisinde 2 tane yeni nesil haberlesme uydusunu uzaya göndermis bir Türkiye var. Bu uydularda 35 yil ömrü olan bütün dünyaya hizmet veren ticari uydular” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA