Aydin'da Gölette Bogulan Gençler Son Yolculuklarina Ugurlandi

Aydin’in Nazilli ilçesinde suni sulama göletinde bogularak hayatini kaybeden 2 genç, kilinan cenaze namazinin ardindan son yolculuga ugurlandi.

Aydin'da Gölette Bogulan Gençler Son Yolculuklarina Ugurlandi
Nazilli ilçesi Pinarbasi Mahallesi’nde serinlemek için girdikleri suni sulama göletinde bogularak hayatini kaybeden Resul Baybora (17) ile Yusuf Güzel (17) gözyaslari arasinda son yolculuguna ugurlandi. Talihsiz gençleri son yolculuguna ugurlamak için çok sayida vatandas camiye akin ederken, cenaze töreninde gençlerin aileleri güçlükle ayakta durdu. Iki genç, Yildiztepe Mahallesi’ndeki Bilal-i Habesi Camii’nde ikindi namazini müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan Pinarbasi Mahallesi Malhalli Mezarligi’na defnedildi.

Cenaze törenine Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, siyasi parti temsilcileri, oda baskanlari ile gençlerin aileleri ve vatandaslar katildi.



Arkadasini kurtarmak istedi

5 gencin serinlemek için evlerinin yaklasik 500 metre yakininda bulunan suni sulama göletine gittigi ve halata tutunarak suya giren 5 gençten 2’sinin yüzmek için halati biraktigi ögrenildi. Edinilen bilgiye göre halati birakan gençlerden Resul Baybora bir anda suda çirpinmaya basladi.

Baybora’nin boguldugunu fark eden Yusuf Güzel ise arkadasini kurtarmak için çaba sarf etti. Talihsiz gençler, girdikleri göletten çikamayip bogularak hayatini kaybetti. Ihbar üzerine bölgeye gelen ekiplerin yaklasik 1 saatlik çalismasinin ardindan 2 gencin cansiz bedenine ulasildi.
Kaynak: İHA