Sehitkamil'de Sinav Günü Tüm Pazar Yerleri Kapanacak

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, hafta sonu yapilacak Yüksekögretim Kurumlari Sinavi dolayisiyla ilçe genelindeki tüm pazar yerlerinin kapali olacagini duyurdu. Baskan Fadiloglu, sinava girecek olan ögrencilere basari diledi.

Sehitkamil'de Sinav Günü Tüm Pazar Yerleri Kapanacak
Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, hafta sonu yapilacak olan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (TYT, AYT ve YDT) ile ilgili alinan karari açikladi.

Baskan Fadiloglu, 18 Haziran Cumartesi ve 19 Haziran Pazar günü yapilacak sinavlarda ögrencilerin herhangi bir olumsuz durumdan etkilenmemeleri için ilçe genelindeki pazar yerlerinin kapali olacagi bilgisini kamuoyuyla paylasti.

Ögrencilere basari dileyen Baskan Fadiloglu, açiklamasinda ögrencilere önemli uyarilarda da bulundu. Baskan Ridvan Fadiloglu, “Sevgili ögrenciler, bu hafta sonu önemli bir sinava gireceksiniz. Gireceginiz sinav, yolun sonu degil. Önünüzde çok uzun bir yol var ve bizim de sizlere ihtiyacimiz var. Bugüne kadar oldugu gibi bugünden sonra da bizler sizin için çalismaya devam edecegiz. Gelecegimizin en önemli teminati olan siz gençlerimize güvenim tam. Çünkü sunu çok iyi biliyorum ki siz, elinizden gayreti gösterdiniz. Sevgili ögrenciler, YKS gibi önemli sinavlardan önce zihnimiz bizlere küçük oyunlar oynar, her seyi unuttugumuzu zannederiz. Sinav kaygisindan kaynaklanan anlik unutmalar, beynimizin bize sakasidir. Sinav gecesi iyi dinlenin, uykunuzu tam alin. Kahvaltida aceleci olmayin. Sinavda, kapidan içeri girerken, geride kalan her seyi unutarak sinava odaklanin. Emek ve gayret içerisinde uzun süren bir çalisma döneminden sonra gireceginiz Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nda hepinize stres ve kaygidan uzak basarili bir sinav diliyorum. Heyecaninizi yürekten paylasiyor, kendinize güvendiginiz sürece asamayacaginiz hiçbir engelin bulunmadigina inaniyorum. Hafta sonu yapilacak olan sinava girecek bütün evlatlarimiza zihin açikligi ve basarilar diliyor, ögrencilerimizi yetistiren, onlara emek ve destek veren tüm ögretmenlerimiz ile ailelerine tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Vatandaslarimizdan anlayis bekliyoruz”

Sinav günleri için vatandasa da uyarilarda bulunan Baskan Fadiloglu, “Ögrencilerimizin, zihinlerinin yorulmamasi, dogru düsünebilmeleri ve sorulari çözebilmeleri için sessiz, sakin ve gürültüsüz bir ortama ihtiyaçlari vardir. Bu nedenle Sehitkamil Belediyesi olarak, sinav günü ilçemiz genelinde bulunan bütün pazar yerlerimizi kapali tutacagiz. Bunun disinda, okullarin çevresinde ögrencilerimizin dikkatinin dagilmasina huzur ve sükununu beden ve ruh sagliginin bozulmasina neden olabilecek olaylarin yasanmamasina dikkat etmeliyiz. Davul-zurna ve müzikli cihazlarin çalinmamasi, sürücülerin klakson çalmamalari, motosiklet ile dolasilmamasini, yüksek sesle haykirarak veya anons yapmak suretiyle satis yapilmamasini, okul yakinlarinda bulunan yüksek ses çikarabilecek demir dograma ve marangoz atölyelerinin kapali olmasini, park halindeki araçlarda bulunan alarm sistemlerini devre disi birakmak hususlarinda vatandaslarimizdan anlayis bekliyoruz” sözlerini kaydetti.

Kaynak: İHA