Salihli'de Kurutma Tesisi Üretime Basladi

Salihli Belediyesi’nin ortak oldugu S.S. Salihli Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi, Tarim ve Orman Bakanligindan hibe destek projesi ile alinan kurutma tesisinde üretime basladi. Kooperatif çatisi altinda bulusarak tesiste ilk ürünleri isleyen kadinlar, elma, portakal, armut, havuç, enginar, semizotu, patates ve zeytini kurutarak satisa hazir hale getirdi.

Salihli'de Kurutma Tesisi Üretime Basladi
Çalisma hayatinda kadin istihdamini arttirmak ve üreten kadinlarin aile ekonomisine katki saglamalari için sosyal projelere imza atan Salihli Belediyesi, Meclis karariyla Belediyeye ait atil durumdaki Siseleme Fabrikasini isler hale getirip kooperatife tahsis ederek üreten kadinlara yeni bir tesis kazandirdi. Manisa Il Tarim ve Orman Müdürlügünce yürütülen ’Üreten Kadinlar, Rengarenk Sofralar’ projesinde Salihli Belediyesinin de ortak oldugu S.S. Salihli Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifine, Tarim ve Orman Bakanligindan hibe destek projesi ile alinan ve günlük 1,5 ton yas sebze ve meyve kurutma kapasitesine sahip olan tesiste kooperatif üyesi kadinlar ilk üretimi gerçeklestirdi.

Salihli Belediye Baskan Yardimcilari Metin Durmaz ve Mahmut Süreyya Karaoglu, Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Salihli Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ali Demir ile Il ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü heyeti, ilk üretimin yapildigi kurutma tesisinde incelemelerde bulunarak S.S. Salihli Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskani Yasemin Ademoglu ile kooperatif üyelerinden çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Salihli Belediyesi’nin her alanda basarili olan üretken kadinlara destek olmayi sürdürdügünü belirten Baskan Yardimcisi Metin Durmaz, “Belediyemizin de ortak oldugu kadin kooperatifimizi ziyaret ederek kurutma tesisinde yapilan ilk üretime katildik. Kadin istihdamini arttirmaya ve onlarin aile bütçelerine katki saglamalarina yönelik projeler hazirliyoruz. Günlük 1,5 ton yas sebze ve meyve kurutma kapasitesine sahip olan tesisimiz, Salihli’mize ve kadin kooperatifimize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA