Hak Is Genel Baskani Arslan'dan Tanju Özcan'a Istifa Çagrisi

Hak-Is Konfederasyonu Baskani Mahmut Arslan, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye baskanina yönelik, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesini olumlu buluyoruz. Bolu Belediye Baskanligindan da istifa etmesini istiyoruz” dedi.

Hak Is Genel Baskani Arslan'dan Tanju Özcan'a Istifa Çagrisi


Bolu Belediye Meclisinin 16 Mayis’ta gerçeklesen toplantisinda Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, oylama sirasinda el kaldiran AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hacer Çinar’a, “Bana niye el salliyorsunuz, ben evliyim” seklinde ifadeler kullandi. Kamuoyunda büyük tepki toplayan ifadeler sonrasinda Hak-Is Konfederasyon Baskani Mahmut Arslan, AK Parti Belediye Meclis üyesi ve Hak-Is Konfederasyonu Bolu Il Baskani Hacer Çinar’a destek ziyaretinde bulundu.

“Kamu görevini de istismar etmistir”

Ziyaretten sonra basin açiklamasi yapan Arslan, Bolu Belediye Meclisinin bir kamu kurumu oldugunu belirterek, "Bolu Belediye Meclisi bir kamu hizmeti yapiyor. Meclis çalismalari bir kamu hizmetidir. Kamu hizmeti vermekle yükümlü olan meclis üyeleri ve belediye baskaninin, kamu hizmetinin yapilmasi sirasinda ayrimciligi, özellikle siddet ve tacizi en agir sekilde uygulayarak, aslinda kamu görevini de istismar etmistir. Kamu görevinde yapmasi gerekenleri ihlal etmistir” dedi.



“Tutum ve davranisini siddetle kiniyoruz”

Özcan’in davranisini kinadigini belirten Arslan, “Seçimle gelmis bir belediye baskaninin kadin olmaktan öte bir insan olarak her seyden önce, bir insana yakismayacak tutum ve davranisini siddetle kiniyoruz. Bu bir cinsiyetçi yaklasimdir. Demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere inanmis, uluslararasi sözlesmelere bagliligini ifade eden ve ayni zamanda da milletten aldigi emanete ihanet etmeden hizmet yapmasi gerekenlerin bunu her seferinde oldugu gibi bu sefer de çignemis olmasi üzüntü verici” ifadelerini kullandi.

“Belediye baskanligindan istifa etmesini istiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ihraç girisimini olumlu karsilayan Arslan, istifa çagrisi yaparak, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu belediye baskanina yönelik almis oldugu, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesini olumlu bir gelisme olarak buluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne de hiçbir siyasi partiye de yakismayacak bir tutum, davranis içinde olan bu belediye baskaninin sadece partilerinden degil, Bolu Belediye Baskanligindan da istifa etmesini istiyoruz. Bu istifa gerçeklesinceye kadar mücadelemizi bu anlayisla sürdürmeye devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA