Yilmaz Erbek Apartmani Davasinda Karar Açiklandi

IZMIR – Izmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6,6 büyüklügündeki depremde, 11 kisinin öldügü 11 kisinin de yaralandigi Yilmaz Erbek Apartmani ile ilgili açilan davada 5 saniga hapis cezasi verilirken 6 sanik beraat etti.

Yilmaz Erbek Apartmani Davasinda Karar Açiklandi


Ege Denizi’nde Seferihisar açiklarinda, 30 Ekim 2020’de meydana gelen, 117 kisinin hayatini kaybettigi 6,6 büyüklügündeki depremde yikilan ve 11 kisinin hayatini kaybedip 11 kisinin de yaralandigi Izmir’in Bayrakli ilçesindeki 10 katli Yilmaz Erbek Apartmani ile ilgili açilan davada 5 saniga hapis cezasi verildi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanik olan arsa sahibi Mustafa Yilmaz’a 15 yil, tutuksuz saniklar statik proje müellifi Ali Özsoy’a 10 yil, yapi denetim sirket yetkilileri Binay Bükey, Esref Perviz Togulga ile fenni mesul Nurettin Bozdogan’a 7 yil 6 ay hapis cezasi verilirken, yüksek jeoloji mühendisi Aynur Denizaslani, kooperatif üyelerinden Ayse Yilmaz, fenni mesul Ergün Ilkay, kooperatif baskani Kadriye Kaya, zemin etüdü raporuna imza atan insaat mühendisi Pinar Uslu ve Zehra Yilmaz Saglam’in ise beraatine karar verdi.

Davanin 6. durusmasi bugün Izmir 9. Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Durusmaya tutuklu sanik Mustafa Yilmaz, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilirken, tutuksuz saniklardan bazilari, müstekiler ve taraf avukatlari salonda hazir bulundu. Mahkeme baskani, geçen durusmadaki reddi heyet talebinin, Izmir 10’uncu Agir Ceza Mahkemesi’nce reddedildigini söyledi.

Mahkeme baskaninin ardindan sanik avukatlari, müvekkillerinin beraatini talep ederken, sikayetçilerin avukatlari da saniklarin üst sinirdan cezalandirilmalari talebinde bulundu.

Mahkeme baskani, savunmalarin ardindan saniklardan son sözlerini söylemesini istedi. Tutuklu sanik Mustafa Yilmaz, “Mal sahibi olarak en iyi seyi yapmaya çalistim. Bu süreçte hiç yasanmamis olaylarin aksini ispatlamak zorunda kaldim. Buranin müteahhitligini yapmadim. Içim çok rahat. Binanin kaliteli olmasi için mücadele ettim" diye konustu.

Tutuksuz saniklar ise kendilerinin kusuru olmadigini söyleyerek beraat talebinde bulundu.
Kaynak: İHA