Uzman Doktor Isteyen Muhtarlardan Basin Açiklamasi

Giresun’un Görele ilçesi Devlet Hastanesi’nde yeterince doktor olmamasi vatandasin tepkisine neden oldu. Göz, ortopedi, nöroloji, radyoloji, KBB, Kadin hastaliklari dallarinda uzman, kardiyoloji uzman doktor bulunmadigi için tedavi olmadiklarini söyleyen Köy ve Mahalle Muhtarlariyla vatandaslar hastane önünde basin açiklamasinda bulundu.

Uzman Doktor Isteyen Muhtarlardan Basin Açiklamasi
Hastanenin sadece acil ve dahiliye bölümünün hizmet verdigini belirten ve buranin kapanma noktasina geldigini iddia eden vatandaslar, yaptiklari basin açiklamasi ile seslerini duyurmaya çalisti.

Köy ve Mahalle Muhtarlari adina basin açiklamasi yapan Çavuslu Beldesi Merkez Mahalle Muhtari Selim Hamzaoglu, “Biz Görele ilçesi köy ve mahalle muhtarlari dernegi ve sivil toplum örgütleri olarak ilçemizde ve bölgemize hizmet vermekte olan Görele Dr. Ergun Özdemir Devlet hastanemizin ilçemize ve bölgemize yeterli hizmeti veremediginden halkimizin arz ve taleplerini dile getirmek için toplanmis bulunmaktayiz. Branslardaki doktor eksikliginden dolayi bölge halkimiz magdur olmaktadir ve hastalarina çare bulmak için çevre il ve ilçe devlet hastanelerine gitmek zorunda kaliyor. Hastanemiz bölgemizin yeni moderne ve en donanimli hastanesi olmasina ragmen doktorsuzluktan halkimiza hizmet verememektedir. Hastanemiz 3 ilçe 2 belde 88 köy ve 44 mahalle halkina hizmet vermektedir. Yaz aylarinin gelmesiyle birlikte gurbetçilerimizin bölgemize dönmesi sebebiyle bölgemizin nüfusu dört katina çikmaktadir. Yüzbinlerce kisiye hizmet vermesi gereken Görele Opt. Dr. Ergun Özdemir Devlet hastanemizde doktor olmamasindan dolayi bölge halkimiz çok büyük magduriyet yasamaktadir. Çevre il ve ilçe hastanelerimize gitmek zorunda kalan vatandaslarimiz hastanelerdeki yogunluktan dolayi büyük sikinti yasamaktadir ve maddi imkani olmayan vatandaslarimiz tedavileri için çevre hastanelere gitmektedir. Yetkililerimizden doktorlarimizin hastanemizde kalmama sebebini arastirarak bir an önce bu büyük magduriyetin giderilmesi için brans doktorlarinin ivedilikle hastanemize gönderilmelerini talep ediyoruz ve doktorsuz hastane istemiyoruz. Unutmayalim ki sagligimiz en önemli önceligimizdir” dedi.

Yapilan basin açiklamasinin ardindan vatandaslar olaysiz bir sekilde dagildi.

Saglik Il Müdürlügünden açiklama

Konuyla ilgili bir açiklama yapan Giresun Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut ise “Görele ilçemizdeki uzman doktor açiginda yasanan sikintilarin takipçisiyiz. Gerek diger ilçelerimizden gerekse Mecburi Hizmet Uygulamasi ile hizmet atamasi yapilarak sorunu çözme noktasinda çalismalarimizi sürdürüyoruz" bilgisini verdi.
Kaynak: İHA