Konya'da Balik Fabrikasi Alev Alev Yandi

Konya’nin Hüyük ilçesinde, yurtdisina deniz ve tatli su ürünleri ihracati yapilan bir balik fabrikasinda yangin çikti. Fabrika alevlere teslim olurken, uzun süren çabalarin ardindan yangin söndürüldü.

Konya'da Balik Fabrikasi Alev Alev Yandi
Edinilen bilgiye göre, Hüyük ilçesine bagli Tolca Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir su ürünleri fabrikasi aksam saat 21.00 siralarinda alevlere teslim oldu. Fabrikada görevli güvenlik görevlisinin durumu haber vermesi üzerine adrese çok sayida itfaiye araci, is makineleri ile sonradan takviye olarak bir orman yangin arazözü sevk edildi. Söndürme çalismalari esnasinda bina disinda bulunan tüpler de bir patlama ihtimaline karsi yangin mahallinden uzaklastirildi. Yangin ekiplerin uzun ugraslarinin ardindan saatler sonra kontrol altina alinirken, müdahale sirasinda dumandan etkilenen bir itfaiye görevlisi olay yerinde bekletilen ambulans tarafindan kaldirildigi Beysehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altina alindi. Yangin söndürme çalismalarina Hüyük Ilçe Kaymakami Hasan Çimer, Belediye Baskani Mehmet Çigdem ve Ilçe Jandarma Komutani Adem Basaran da nezaret etti.

Hüyük Kaymakami Hasan Çimer, yaptigi açiklamada, saat 21.00 siralarinda balik fabrikasinda elektrik kontagindan kaynakli bir yanginin çiktigini belirterek, “Yangin itfaiye, belediye ve jandarma ekiplerimizin isbirligi sonucu yürüttügü çalismalarla kontrol altina alindi. Su an için bina içerisinde herhangi bir sikinti yok. Yangin basladigi sirada bina içerisinde, fabrikada herhangi bir çalisan bulunmuyordu. Bu, en büyük sansimiz oldu. Yalniz bir itfaiye erimiz dumandan dolayi biraz rahatsizlandi, tedavisi Beysehir Devlet Hastanesi’nde devam edecek. Yaralimiz ve can kaybi olmamasi en büyük moral kaynagimiz. Bunun disinda yangin kontrol altina alindi, fabrikanin içerisinde herhangi bir ates durumu söz konusu degil, sogutma çalismalari devam ediyor” dedi.

Balik fabrikasinin sahibi Ali Yildirim da, yangin sonucu fabrikada büyük boyutta bir zararin söz konusu oldugunu belirterek, “Burada güvenlikçi vardi, o haber verdi. Yangin var dediler, hemen geldik, itfaiyeye haber verdik. Itfaiye geldi ama tabii ki sogutma sistemi köpürtme meydana geldigi için her tarafi sardi, çok büyük maddi zarar var. Fabrikada depo sistemleri, sok motorlari var. Içerideki depoda baliklar var. Bunlarin hepsi mahvoldu. Burasi 150-200 çalisani olan, yurtdisina balik ihracati yapan bir tesis” diye konustu.

Kaynak: İHA