Kastamonu Üniversitesi'nin Projesi TÜBITAK'tan Destek Almaya Hak Kazandi

Kastamonu Üniversitesi’nin TÜBITAK 1022 Hizli Destek Programi çerçevesinde sundugu “Agir Metal Kirliliginin Degisiminin Izlenmesinde Biyomonitör Olarak Kullanilabilecek Uygun Türlerin Belirlenmesi” baslikli projesi destek almaya hak kazandi.

TÜBITAK 1002 - Hizli Destek Programi çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisligi Bölümü Ögretim Elemani Arastirma Görevlisi Dr. Ayse Öztürk Pulatoglu’nun yürütücü, Doç. Dr. Nurcan Yigit, Doç. Dr. Hakan Sevik ve Arastirma Görevlisi Dr. Kaan Isikaralar’in arastirmaci oldugu “Agir Metal Kirliliginin Degisiminin Izlenmesinde Biyomonitör Olarak Kullanilabilecek Uygun Türlerin Belirlenmesi” baslikli proje destek almaya hak kazandi. Böylece Ormancilik ve Tabiat Turizmi alaninda ihtisaslasan Kastamonu Üniversitesi’nin destek aldigi projelerine bir yenisi daha eklendi.

TÜBITAK tarafindan desteklenmesine karar verilen proje ile Bati Karadeniz Bölgesinde yer alan Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde dogal olarak yayilis gösteren ve organize sanayi bölgesi civarinda bulunan kayin gürgen, mese ve ihlamur türleri agaçlarinin yillik halkalarinda bulunan bazi agir metal konsantrasyonlarindaki yillik degisimleri belirlenecek, agir metal kirliliginin azaltilmasina yönelik tedbirler önerilecek.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, destek almaya hak kazanan projenin hazirlanmasinda emekleri geçen ögretim elemanlari ile arastirma görevlilerini tebrik etti ve basarilarinin devamini diledi.
Kaynak: İHA