Van Büyüksehir Belediyesi '1. Van Denizi Yari Maratonu' Kosusu Yapildi

Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan ilk defa düzenlenen ‘1. Van Denizi Yari Maratonu’ ve halk kosusu yapildi. Farkli kategorilerde gerçeklestirilen kosuda dereceye girenlerin ödül ve kupalari Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Dr. Ozan Balci tarafindan verildi.

Van Büyüksehir Belediyesi '1. Van Denizi Yari Maratonu' Kosusu Yapildi
Van’da sporun gelismesi için çalisan büyüksehir belediyesi, ilklere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Van tarihinde ilk defa düzenlenen ve 10 ülkeden bin 353 sporcunun katildigi 1. Van Denizi Yari Maratonu ve halk kosusu, 21 kilometre ve 10 kilometre olmak üzere iki ana kategoride gerçeklestirildi.

Van Kalesi yolundan yarisa baslayan 21 kilometrelik kategorisindeki atletler, belirlenen rotada kostuktan sonra baslangiç noktasi olan Van Kalesi yolunda bitis çizgisine ulasti. 10 kilometrelik halk kosusunda ise vatandaslar ayni noktada baslayarak Atatürk Kültür Parki’ndaki finis noktasina kadar kostu. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan kosu sonrasinda ise Atatürk Kültür Park’inda ödül töreni düzenlendi.

Törene Katilan Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Dr. Ozan Balci, dereceye giren sporculari tebrik ederek, ödül ve kupalarini verdi.

“Spor kültürüne katki saglayip tam destek verecegiz”

Spora ve sporculara çok önem verdiklerini belirten Vali Dr. Ozan Balci, her çocugun bir spor daliyla ya ugrasmali ya da bir spor dalini sevmesi gerektigini söyledi.

Maratonun düzenlemesinde emegi geçenlere tesekkür eden Balci, “Bu yarismayi yüreklendiren, cesaretlendiren, organize eden Atletizm Federasyonuna ve onun kiymetli yöneticilerine çok tesekkür ediyorum. Maratona destek veren, renklendiren sporcularimiza çok tesekkür ediyorum. Her çocugun ya bir spor daliyla ugrasmasini saglamayi ya da bir spor dalinin iyi bir izleyicisi olmasini saglamayi hedefliyoruz. Komple bir çalisma olacak. Tüm kentte uygulayacagiz. Ana sinif çocuklardan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye, kadinlarimiza kadar spor altyapisini olusturacagiz. Daha saglam temel atacagiz. Spor kültürüne katki saglayacagiz. Tam destek verecegiz. Devletimizin tüm imkan, kabiliyet ve potansiyelini gelecek nesillerin daha iyi yetismesi için kullanacagiz. Belki spor yapamayabilir ama iyi bir izleyici olabilir. Buna destek verecegiz. Spor altyapi problemini büyük ölçüde halledecegiz. Spor yapmayi, spor yapanlari, sportif faaliyetlerini seviyorum. Akademik anlamdaki basarilar, is dünyasindaki basarilar, degisik alanlardaki basarilar elbette önemli ama herkesin bir spor daliyla ugrasmasi gerekir. Bedenen, zihnen, ruhen daha dinamik ve saglikli olabilmek için spor önemlidir. Maraton aslinda sabri, müthis bir çalismayi, direnci, birlikte is yapmayi, basariyi ifade ediyor” dedi.



“Van ulusal ve uluslararasi maraton kosullarina ev sahipligi yapmaya hazir”

Maratonun insanin hayatinin ta kendisi oldugunun altini çizen Vali Ozan Balci, “Basarinin tüm sifreleri maratonda var. Basarili olmak için demek ki çok çalismak, sabretmek, rekabetini bozmamak lazim. Çünkü çok centilmence yapiliyor. Atletizm Federasyonumuzun kiymetli baskan vekiline ve kurul üyelerine sunu teklif ettim. Van gerek ulusal gerekse uluslararasi maraton kosullarina ev sahipligi yapmaya hazir. Ilin Valisi olarak tam destek verecegimi ifade ediyorum. Hatta Ekim ayinin ikinci ve üçüncü haftasinda uluslararasi etkinlik yapalim. Daha sonra istiyorsaniz kisin ya da ilkbaharda yapariz. Çünkü maratoncular sehri senlendiriyor. Sehre dinamizm ve enerji veriyor. Teklifimi yapiyorum" seklinde konustu.

Yari maratonda erkeklerde 1.07.52’lik derecesiyle Mahsum Deger birinci olurken, Kenan Sari 1.08.49’luk derecesiyle ikinciligi, Saffet Elkatmis ise 1.10.42’lik derecesiyle üçüncülügü elde etti. Kadinlarda da 1.23.04’le Dilan Atak ilk sirayi aldi. Dilek Öztürk 1.25.10’luk derecesiyle ikinci, Sabriye Güzelyurt, 1.25.21’lik derecesiyle üçüncü oldu.

10 kilometre yarisinda da Abdullah Tugluk 31.40’la birincilik, Abdullah Çakir 31.45’le ikincilik, Alper Demir de 32.05’le üçüncülük elde etti. 10 kilometre yarisinda kadinlardan 38:47’lik derecesiyle Rahime Tekin birinci olurken, Gülcan Duman 40:46’lik derecesiyle ikinci, Havva Efe ise 41:59 derecesiyle üçüncü sirada yer aldi.

Dereceye giren sporculara ve farkli yas kategorilerinde dereceye girenlere madalya ve kupalari verildi.

Ödül törenine Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Dr. Ozan Balci’nin yani sira Türkiye Atletizm Federasyonu yetkililerinden Muzaffer Karadeniz, Ömür Ümit Sukat ile Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Genel Sekreter Yardimcilari ile sporcu ve vatandaslar katildi.

Ödül töreni çekilen halaylarla sona erdi.
Kaynak: İHA