Otizmli Oglunun Yarismalara Katilmasi Için Mücadele Eden Annenin Hakli Gururu

Balikesir’in Bandirma ilçesinde otizmli 10. sinif ögrencisi Emir Top’un annesi Vildan Özakinci, oglunu İçel’de yapilan yarismaya götürmek için verdigi mücadeleyi kazandi ve Emir Top, gülle atma yarismasinda Türkiye birincisi oldu.

Otizmli Oglunun Yarismalara Katilmasi Için Mücadele Eden Annenin Hakli Gururu
Balikesir’in Bandirma ilçesi Kemal Pireci Lisesi 10. sinif Ögrencisi olan oglu Emir Top’u İçel’de yapilan yarismaya götürmek için mücadele eden anne Vildan Özakinci, verdigi mücadeleyi kazandi ve oglunu yarismalara götürdü. Yapilan yarismalar sonucunda Emir Top, gülle atmada Türkiye birincisi, masa tenisinde de 4. olarak Bandirma’nin gururu oldu.

"Gülle atmada Türkiye birincisi ve masa tenisinde de Türkiye dördüncüsü oldu"

Oglunu yarismalara götürmek için verdigi mücadeleyi anlatan Anne Özakinci, "Oglum yüzde 80 otizmli. Kendisi kaynastirma ögrencisi olarak Kemal Pireci Lisesi’nde 10. sinif ögrencisi. Emir’i okulumuzun beden egitimi ögretmeni Serap hanim kesfetti. ’Emir’i gülle yarisina sokacagim’ dedi.

Antrenmanlara basladilar, biz de ailesi olarak destek olduk. Yarisma günü geldiginde oglum, gülle atmada Balikesir il birincisi, masa tenisinde il birincisi ve yüz metre kosuda il ikincisi oldu. Bizim için asil süreç bundan sonra basladi.

Il birincisi olarak Türkiye birinciligi yarismasina katilabilecekmisiz, katilalim dedik. Bu isin maliyetli oldugunu ögrendim. 15 gün birileri çikip, bu çocuga yardimci olmasini bekledim. Kimse aramayinca ben arayisa girdim. Biz Bandirma Belediye Baskani Tolga Tosun’dan randevu almaya çalistik. Aradan 10 gün geçti, bizi arayan soran olmadi. Tolga Tosun’a yakin bir arkadasim randevu almamiza yardimci oldu ve randevu alindi. Baskan sag olsun makaminda çok güzel agirladi. ’Bu artik bizim çocugumuzdur, Emir’e destek olacagiz’ denildi. Formalar alinsin dendi. Önemli olan forma ayakkabi degildi, önemli olan bu çocugu oraya yarismaya götürebilmekti. Her zaman yaninizdayiz denildi. Belediyemizin bununla ilgili bütçesi yok, gerekirse sponsor bulacagiz denildi ve hiçbir sey yapilmadi. Bir Bandirmali olarak ben çok üzüldüm. Benim oglum Türkiye birinciligi yarismasina giderken Bandirmamizi, Balikesir’imizi temsil edecekti. Kimse sahip çikmadi. Yarismaya üç gün kala çocugumu yarismalardan çekecektim. Daha sonra Otizm Dernegi Baskani Nihat Bey ile tanistim ve durumu kendisine anlattim. Bana ’Vildan hanim o çocuk İçel’e gidecek, yarisacak, eglenecek ve gelecek’ dedi.

Dedigini yapti. Oglum İçel’de yarismalara katildi.

Gülle atmada Türkiye birincisi ve masa tenisinde de Türkiye dördüncüsü oldu. Çok mutluyuz ve Nihat beye çok tesekkür ediyorum" diye konustu.

Emir Top da yarismada Türkiye birincisi olmaktan mutlu oldugunu söyledi.

Emir Top’un yarismaya katilmasina destek olan Özel Çocuklar ve Özel Bireyler Dernek Baskani ve Engelsiz Meclis Baskani Nihat Karakazim ise, "Emir arkadasimiz otizmli bir birey, Türkiye sampiyonluguna çagrilmis bir birey. Yarismalara bir hafta kala ailesi bana ulasti ve bir süreçten bahsetti. Aile yarismaya gidemeyeceklerini ve Emir’i yarismadan geri çekebileceklerini söyledi.

Bende kendisine bir gün sonra dönüs yapacagimi söyledim. Bir gün sonra kendilerini aradim ve söyle söyledim, ’Emir o yarismaya gidecek, eglenecek ve dönecek’. Emir, İçel’e gitti, yarismalara katildi.

Gülle atma yarismasinda Türkiye birincisi ve masa tenisi yarismasinda da Türkiye dördüncüsü oldu" seklinde konustu.

Kaynak: İHA