Teknolojik Girisimlere Erzurum'dan Önemli Adim

Erzurum’da yazilimcilari ve sektör temsilcilerini bir araya getirmeyi hedefleyen Teknoloji Girisimcileri ve Is adamlari Dernegi, Ata Teknoken’te faaliyetlerine basladi. Dernek Baskani Emre Okumus, “Gençlerin fikirleri, sektörler bulusacak. Staj imkanlari artacak ve fikirler çok daha önemli ölçülerde degerlendirilmesi için araci olunacak” dedi.

Teknolojik Girisimlere Erzurum'dan Önemli Adim
Erzurum’da teknolojik çalismalarin desteklenmesi ve gelisimine sektörel katkinin sunulmasini amaçlayan bir kuruldu. Bünyesinde teknoloji sektöründen ve akademik dünyadan isimlerin bulundugu Teknoloji Girisimcileri ve Is adamlari Dernegi (TEGIAD) teknolojik girisimlerin desteklenmesini amaçliyor. Kurucu Baskanligi’ni Emre Okumus’un yaptigi dernek, ögrenciler için staj imkanlarinin da önemli bir katki saglamayi hedefliyor.

Atatürk Üniversitesi Teknoloji Gelistirme Bölgesi’nde Erzurum merkezli kurulan dernegin, çocuklarin ve gençlerin erken yaslarda yazilim ile tanismalarini, bu yönde gelismelerini ve sirketlesmelerini saglamak ayrica proje fikri olan genç girisimcileri yatirimci is adamlariyla bulusturmak amaciyla kuruldugunu belirten Dernek Baskani Okumus, özellikle dernege üye teknoloji firmalarinda bu ögrencilere staj imkâni olusturulmasi ögrencilerin gelecege hazirlanmasinda önemli bir esik olacagini belirtti.

Okumus, dernek kurucularinin özellikle Ata Teknokent bünyesinde bulunan teknoloji firmalarindan, akademisyenlerden, mühendislerden ve yazilimcilardan olustugunu bu dernegin gençler için bir firsat olacagini belirtti.

Okumus; “Teknolojinin yayginlastirilmasi, gelistirilmesi, üretim motivasyonunun desteklenmesi, bilgisayar teknolojilerinin hedef gruplara ögretilmesi, son teknoloji ve inovatif çalismalarin takip edilmesi, mesleki birlik ve dayanismayi, yeni bilisimcilerin yetismesi için, bilgi ve birikim paylasimini saglamak, saglikli ve seviyeli bilisim kültürünü olusturmak, sosyal sorumluluk projeleri üstlenerek ülkemiz için katma deger olusturmak; teknoloji ve inovasyon ile ilgili her türlü çalisma ve düzenlemenin toplumsal ve sektörel gelismeye katki saglayacak biçimde çagdas boyutlarda gerçeklesmesini temin etmek amaciyla kurulmustur.

Erzurum merkezli kurulan dernegimizin kisa zamanda diger illerde de subelerinin açilmasi için çalismalarimiz var. Kurulus asamasinda destegini esirgemeyen Erzurum Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürü Murat Güven ve personeline, yer tahsisi ve destekleri için Ata Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ayhan Çelik ve yönetimine tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA