Osmaneli'nde Geleneksel Tek Kursun Ve Trap Atis Müsabakalari Yapildi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Merkez Avcilik ve Aticilik Kulübü tarafindan düzenlenen 29’cu Geleneksel Tek Kursun ve Trap Atis Müsabakalari yapildi.

Osmaneli'nde Geleneksel Tek Kursun Ve Trap Atis Müsabakalari Yapildi
Tüm sehitlerin anisina düzenlenen geleneksel Avci Bayrami hafta sonu coskuyla kutlandi. Türkiye’nin çesitli yerlerinden birçok avci, atici ve dogaseverlerin katildigi yarismalari yüzlerce kisi izlerken, müsabakalarda bin 500 sporcu birbirleriyle kiyasiya yaristi. Etkinlige, izleyicilerle birlikte katilanlarin 3 bin kisi civarinda oldugu belirtildi. Bu yil müsabakalarda 40 metre pet sise kategorisi, 50 metre hedef atisi, 100 metre gonk ve 30 metre Tavsan hedef atisi kategorisi olmak üzere toplam 4 kategoride sporcular birbirleriyle kiyasiya mücadele ettiler. Yarismalarda aticilarin güvenlik kurallarina uymalari ile ilgili sürekli anonslar yapildi ve alinan bu saglik ve emniyet tedbirleri katilimcilarin ve izleyenlerin takdirini kazandi. Yediden yetmise genç yasli herkesin ilgisini çeken organizasyonda, poligonlara çikan amatör ve profesyonel yarismacilar, sporseverler tarafindan büyük bir ilgi ve heyecanla izlendi.

"Genç kardeslerimizi aticiliga özendirmek istiyoruz"

Müsabakalarla hakkinda bilgi veren Osmaneli Merkez Avcilar Kulübü Baskani Mustafa Öktem, geleneksel hale gelen ve bu yil 29’ncusu düzenledikleri etkinlikteki amaçlarinin atesli silahlarin dügünlerde, eglence yerlerinde, maç sevinçlerinde, bayramlarda ve meskûn mahallerde kullanilmasinin önüne geçmek oldugunu söyledi.

Öktem, "Bu tarz organizasyonlarla, atisa merakli amatör olmaya aday dostlarimiza bu sporu sevdirmek, ata sporumuz olan aticiligin gelistirilmesini saglamak, ilçemizin tanitimini, gelismesini ve reklamini yapmak, avcilik ve aticilikla ugrasan tüm dogasever sporcularin kendi aralarinda tanisip kaynasmasini ve dayanismasini saglamak ve ayni zamanda kötü ugras ve aliskanlik edinen genç kardeslerimizi aticiliga özendirmek gibi amaçlarla düzenlemekteyiz. Gençlerimize kötü aliskanliklarini biraktirmanin en kolay yolu avcilik ve aticilik sevdasini asilamaktir" dedi.

Baskan Öktem 29’ncusu düzenlemis oldugumuz Avcilik ve Aticilik müsabakamiza, Bilecik, Bursa, Kütahya, Sakarya, Eskisehir, Istanbul, Kocaeli, Balikesir, Denizli, Usak, Manisa ve Afyon gibi illerden birçok sporcu katilmistir. Yarismalarda dereceye giren ve sampiyon olan tüm arkadaslarimizi kutluyoruz. Bizlerden desteklerini esirgemeyenlere tesekkür ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Osmaneli Kaymakami Yüksel Ünal, Belediye Baskani Münür Sahin, Il Genel Meclis üyeleri siyasi parti temsilcileri, sendika üyeleri ve çok sayida vatandasin katildigi yarismada, dereceye giren avcilara çesitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA