Karesi'de Köy Hayirlari Gelenegi Sürüyor

Pandemi nedeniyle 2 yildir gerçeklestirilemeyen köy hayirlari yeniden basladi. Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan haftasonu Turplu, Tatlipinar, Kavakli, Kamçili ve Samli mahallelerinde düzenlenen hayirlara katildi.

Karesi'de Köy Hayirlari Gelenegi Sürüyor
Balikesir’in Karesi ilçesinde onlarca yildir düzenlenen geleneksel köy hayirlari 2 yillik pandemi arasindan sonra yeniden basladi.

Haftasonu Turplu, Tatlipinar, Kavakli, Kamçili ve Samli Mahallelerinde gerçeklestirilen hayirlarda vatandaslari Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan’da yalniz birakmadi. Baskan Orkan’a hayir ziyaretlerinde esi Pelin Orkan’da eslik ederken, bazi davetlerde AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey, AK Parti Karesi Ilçe Baskani Yusuf Hocaoglu, belediye baskan yardimcilari, meclis üyeleri de yeraldi.

Turplu’da düzenlen hayra katilan Baskan Orkan daha sonra sirasiyla Tatlipinar, Kavakli, Kamçili ve Samli’da düzenlenen hayirlara eslik etti. Köy hayirlarinin birlik ve beraberligin güzel örnekleri oldugunu ifade eden Baskan Orkan, “Bizim hemsehrilerimizle gönülden muhabbetimiz var! Kirsal mahallelerimizde pandemi sürecinde gerçeklestirilemeyen hayirlarimizi yeniden yapabilmenin sevincini yasiyoruz. Birlik ve beraberligimizin en güzel karelerini verdigimiz hemsehrilerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Hayirlarda vatandaslarla sohbet eden Baskan Orkan, mahalle sakinlerinin istek ve önerilerini de dinledi.
Kaynak: İHA