Yabani Domuz Ve Yavrularina Köylüler Sahip Çikti

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde yavrulayan yaban domuzu ve yavrularina vatandaslar sahip çikti.

Yabani Domuz Ve Yavrularina Köylüler Sahip Çikti
Kabadüz ilçesi Karakiraz Mahallesi’nde bir bahçede dogum yapan yabani domuz ve yavrularini köylüler zarar görmemesi için hem koruyor hem de besliyor. Iki gün öncesinde dogum yapan domuz ve yavrulari mahalleli tarafindan yakindan takip ediliyor. Mahalledeki köpeklerden korunan domuz ve yavrulari yine mahallelilerce ekmekle besleniyor.

Mahalle sakinlerinden Naime Bayazit, anne domuzun yavrularini emzirmesi için beslediklerini söyledi.

Domuzun 4 yavrusunun oldugunu belirten Bayazit, “Dün mahallemizdeki caminin kenarinda bulunan findik bahçesine domuz yavrulamis. Domuz ve yavrulari iki gündür buradalar. Bizler de domuz ve yavrularin hiçbir seyden zarar görmemesi için onlari hem koruyor hem de besliyoruz” dedi.

Kamil Korkmaz ise, “Kaymakamlik ve yetkililere durumu bildirdik. Birkaç güne buradan yavrulariyla birlikte domuzun ayrilacagini düsünüyoruz. Gidene kadar domuz ve yavrularina sahip çikacagiz” diye konustu.

Cemal Bayazit isimli vatandas da yaban domuzlarina fazla yaklasmadan beslediklerini ifade ederek, “Domuza fazla yaklasamiyoruz, hirçin bir hayvan uzaktan ekmek atiyoruz. Mahalleli olarak ortak düsüncemiz domuz ve yavrularini korumak ve beslemek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA