Vestel'in Dagcisindan 5 Zirve Tirmanisi

Manisa’da faaliyet gösteren ve yaklasik 16 bin kisinin çalistigi Vestel’in Dagcilik Toplulugu ve Izmir Dagcilik ve Doga Sporlari Ihtisas Kulübü lisansli sporcusu olan Ibrahim Gürlekci, 9 günde 6 zirve etkinligine katildi.

Vestel'in Dagcisindan 5 Zirve Tirmanisi
Vestel’in sporcusu Ibrahim Gürlekci, Dogu Anadolu bölgesinde bulunan 5 yüksek dag tirmanisini basarili bir sekilde tamamladi. Süphan, Artos, Baset, Erek ve Kösedagi’na tirmanan Ibrahim Gürlekci, bu yil içinde Tacikistan ile Kirgizistan sinirinda bulunan 7 bin 134 metre yüksekligindeki Peak Lenin Daginda Vestel’in flamasini zirveye tasima hedefiyle çalismalarina devam ettigi ögrenildi.

Olumsuz hava kosullari tirmanisi engelledi

Gürlekci, Agri Dagi zirvesine tirmanmak için 14 kisilik grup ile 6 Mayis tarihinde deneme yapan ekip içinde de yer alirken, olumsuz hava kosullari yüzünden ekip zirveye ulasamayarak 4 bin 230 metreden geri dönmek zorunda kaldi.

Agri Dagi tirmanisi için Gürlekci, 14 kisilik ekiple birlikte 6 Mayis Cuma günü ilçeye bagli 2 bin 200 metre rakimdaki Çevirme mezrasindan dagin 5 bin 137 metre rakimli zirvesine ulasma hedefiyle tirmanisina basladi.

3 bin 200 metredeki kampa ulasarak ilk geceyi buradaki kamp çadirinda geçiren ekip, bir sonraki gün yeniden tirmanisa basladi.

Ekiptekiler, yogun kar ve tipiye ragmen 4 bin 230 metre rakima ulasti.

Dagcilar, olumsuz hava kosullari yüzünden daha fazla tirmanamayip geri dönüs karari alarak 3 bin 150 metre rakimdaki kampa geldi. Tirmanisa Türkiye’den 10 ve Iran’dan 4 sporcunun katildigi ögrenildi.

Gürlekci, Vestel Sirketler Grubuna desteginden dolayi tesekkür ederken, sirket genelinde dagcilik sporunu yayginlastirmayi amaçladigini belirtti.

Gürlekci öncelik olarak 2023 yilinda Tibet ve Çin sinirinda bulunan 8 bin 13 metre yüksekligindeki Shishapangma Dagi faaliyetine katilarak Türkiye’yi ve Vestel’i temsil etme hedefinde oldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA