Kusu Öldü, Veteriner Hekime Saldirdi

Adana’da, veteriner klinigine tedavi için getirdigi muhabbet kusu ölen bir kadin, is yerinin camini kaldirim tasiyla kirdiktan sonra tehdit ve hakaretler yagdirdi.

Kusu Öldü, Veteriner Hekime Saldirdi
Olay, merkez Sariçam ilçesi Yesiltepe Mahallesi’nde bulunan veteriner hekim Isa Ipek’e ait Ipek Veteriner Klinigi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, klinige gelen ve ismi belirlenemeyen 25 yaslarinda bir kadin, muhabbet kusunun yumurtlama sorunu oldugunu söyleyerek yardim istedi. Yapilan tedavinin ardindan kusunu teslim alan kisi, bir süre sonra muayenehaneye tekrar gelerek hayvanin öldügünü söyleyip is yerinin camini kaldirim tasiyla kirdi.

Saldiri sonrasi kadin uzaklasirken, yasadigi olayin sokunu atlatan Isa Ipek, polise basvurarak sikayetçi oldu.

Güvenlik kamerasi kayitlarini inceleyerek saldirganin eskalini belirleyen polis, yakalanmasi için çalisma baslatti. Benzer durumlarla daha önce de karsilastigini söyleyen Ipek, "Kadin oldugu için müdahale edemedim. ‘Bugün camini indirdim, yarin seni öldürecegim’ dedi.

Insanlarin ve hayvanlarin sagligini koruyan bir meslek icra ediyoruz. Meslegimize yönelik saldirilarda karsi cezalar caydirici degil maalesef. Bu da çalisma azmimizi kiriyor. Korkarim daha çok siddete maruz kalacagiz" dedi.

Bazi meslektaslariyla olay yerine gelen Adana Veteriner Hekimler Odasi Baskani Nihat Köse de, son zamanlarda veteriner kliniklerine yapilan saldirilarin bir örnegini yasadiklarini söyledi.



Yozgat Sorgun’da, geçen 25 Nisan günü biçakli kavgada veteriner hekim Volkan Lale’nin hayatini kaybettigini hatirlatan Köse, “Bir saglik çalisani ve temel saglik hizmetlerinin aktörü olan veteriner hekimlerin bir an önce saglikta siddet uygulamasi kapsamina alinmasini zaruri görüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA