Kubat, Yörük Türkmen Festivalinde Sevenleriyle Bulustu

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Uluslararasi Yörük Türkmen Festivali’nde ünlü sanatçi Kubat sahne aldi. Türkülerini seslendiren Kubat, Yörük vatandaslari eglendirdi. Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek de festival alaninda düzenlenen etkinliklere katilarak coskuya ortak oldu.

Kubat, Yörük Türkmen Festivalinde Sevenleriyle Bulustu


Antalya Büyüksehir Belediyesi Uluslararasi Yörük Türkmen Festival alani gün boyu ziyaretçi akinina ugradi. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Uluslararasi Yörük Türkmen Festivali alaninda ilçe belediyeleri ve derneklerin kurdugu Yörük çadirlarini ziyaret etti. Vatandaslarla bol bol sohbet edip fotograf çektiren Baskan Böcek, çadirlari tek tek ziyaret etti. Alanda düzenlenen etkinliklere katilan Baskan Böcek festival coskusuna ortak oldu.

“Kubat Yörük Festivalinde”

Yörük Türkmen Festivali aksam da Kubat konseri ile devam etti. Halk Müzigi sanatçisi Kubat, binlerce hayraniyla Yörük Türkmen Festivalinde bulustu. Türkülerini Yörükler ve alani dolduran vatandaslar için seslendiren Kubat, ‘Halkali seker’, ‘Tiridine Tiridine Bandim’, ‘Erik Dali’, ‘Fidayda’, ‘Farfara’ gibi hareketli türküleriyle izleyenleri costurdu. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek de ünlü sanatçiya festivale katkisindan dolayi plaket ve çiçek takdim etti.

“Müzik, dans, konser”

Öte yandan gün boyu çesitli etkinliklerle devam eden Yörük festivali çerçevesinde Uygur Türkeri’nin Müzik ve Dans Gösterileri, konserler, Kiz Kumay ve At üzerinde güres gösterileri ile renklendi. Daha sonra Sevil Çakar ve orkestrasi Azerbaycan türküleri ile izleyenlere muhtesem bir konser verdi. Türk dünyasindan halk oyunlari gösterileri de festival çerçevesinde kültür söleni yasatti.
Kaynak: İHA