Diyanet Isleri Baskanligindan Gençlere Yönelik 'Ayet' Konulu Fotograf Yarismasi

Diyanet Isleri Baskanligi, gençlerin dünyaya, çevrelerinde yasananlara ve tüm varliga Kur’an nazariyla bakabilmelerine katki saglamak amaciyla “Kadrajimda Ayet Var” konulu fotograf yarismasi düzenliyor.

Diyanet Isleri Baskanligindan Gençlere Yönelik 'Ayet' Konulu Fotograf Yarismasi
Diyanet Isleri Baskanligi, gençlere yönelik “Kadrajimda Ayet Var” konulu fotograf yarismasi düzenliyor. Egitim Hizmetleri Genel Müdürlügünce düzenlenen yarismaya, 2017-2018 egitim ögretim yilindan itibaren baskanligin Kur’an kurslarinda egitim almis veya almakta olan, Nisan 2022 tarihi itibariyla 15 yasini doldurmus, 25 yasini doldurmamis gençler katilabilecek. Yarismaya jüri üyelerinin ve düzenleme kurulunun birinci derece yakinlari katilamayacak. Gençlerin çevrelerinde yasananlara, tabiatta meydana gelen olaylara ve canli/cansiz her seye Kur’an-i Kerim’in nazariyla bakabilmelerine, dünyayi ayetlerin isiginda görebilmelerine ve anlamlandirabilmelerine dair farkindaliklarina katki saglamanin amaçlandigi yarismaya gönderilecek eserler, Kur’an-i Kerim’den bir ayetle iliskilendirilecek ve ayetin Türkçe meali Diyanet Isleri Baskanligi mealinden alinacak. Katilimin ücretsiz oldugu yarismada katilimcilar, cep telefonu veya fotograf makinesiyle (Kompakt veya DSLR) çektikleri fotograflarla yarisacaklar.

Yarismacilarin fotograf ve telif formunu kurankurslari@diyanet.gov.tr adresine en geç 29 Mayis Pazar günü saat 23.59’a kadar ulastirmasi gerekiyor. Yarisma sonuçlari, 2022 yili Haziran ayi içerisinde Diyanet Isleri Baskanliginin web sayfasinda ilan edilecek. Sonuçlar ayrica tüm ödül ve sergileme hakki kazanan katilimcilara telefon ve/veya e-posta yoluyla bildirilecek.

Birinci olan esere 6 bin, ikinci olana 4 bin ve üçüncü olana ise 2 bin TL ödül verilecek olan yarismada, mansiyon ödülü 1000, sergileme bedeli ise 500 TL olarak belirlendi. Katilimcilar yarismaya dair tüm detaylara https://www.diyanet.gov.tr adresinden ulasabilecek.
Kaynak: İHA