Baro Baskani Aktürk'ten Adalet Bakani Bozdag'a Ziyaret

Erzincan Baro Baskani Adem Aktürk, Adalet Bakani Bekir Bozdag’i makaminda ziyaret etti.

Baro Baskani Aktürk'ten Adalet Bakani Bozdag'a Ziyaret
Baskan Aktürk, Bakan Bozdag’a yeni görevinin hayirli olmasi dileginde bulunduklarini kaydederek avukatlik mesleginin güncel sorunlarini ilettigini söyledi.



Baskan Adem Aktürk, avukatlik mesleginin güncel sorunlari ve neler yapabilecegi hususunda gerçeklesen görüsmede su maddeleri siraladi:

“1) Avukatlik Asgari Ücret Tarifesi, CMK ve Adli Yardim ücret tarifelerinin, enflasyon orani ve asgari ücret artis katsayilari belirlenmeden yapildigi; güncel enflasyonunun yüzde 70 oldugu, asgari ücrete yüzde 50 artis yapildigi belirtilerek, bu kalemlerle ilgili yüzde 25’lik artisin çok düsük kaldigi, bu nedenle tarifelerde ivedi olarak güncelleme ve iyilestirme yapilmasi.

2) CMK hizmetlerindeki ulasim giderleri hakkinda il bassavciliklarinca farkli uygulamalarin yapildigi belirtilerek, bu hizmetlerde mutat vasitalar çerçevesinde meslektaslara taksi gideri veya makul bir sekilde ulasim gideri ödenmesi.

3) CMK ücretlerinin Avukatlik Asgari Ücret Tarifesi ile esitlenmesi.

4) Avukatlarin hukuki ilgilerinin oldugu kisilere ait tasinmaz bilgilerine erismeleri için önemli bir hizmet olan TAKPAS sisteminin yeniden meslektaslarin yararlanabilecegi sekilde çalistirilmasi.

5) Adli yardim ödeneklerinin artirilmasi.

6) Adli yardimin yillar içinde biriken gecikmis avukatlik ücreti ödemelerinin bir an evvel yapilmasi.

7) 29 yasini doldurmamis olan, ‘yeni bir isyeri’ açan meslektaslarimizin, Bag-Kur prim muafiyetinin süresinin bes yila çikarilmasi.

8) 29 yasini doldurmamis olan, ‘yeni bir isyeri’ açan, ‘ilk defa vergi mükellefiyeti tesis ettiren’ meslektaslarimizin gelir vergisi tesvikinden yararlanma süresinin bes yila çikarilmasi.

9) Kamu avukatlarinin özlük, statü ve ek gösterge sorununun çözülmesi.

10) Stajyer avukatlarin stajlarinin ilk alti aylik döneminde asgari ücret miktari kadar ödemenin, devlet tarafindan yapilmasi.

11) Ceza Muhakemesinde uzlastirmaci olabilmek için hukuk fakültesi mezunu olma sartinin getirilmesi.

12) Adliye binalarinda, barolar için ayrilan oda ve bölümlerin tahsisinde yasanan sorunlarin giderilmesi.”

Erzincan Baro Baskani Adem Aktürk, misafirperverligi için Adalet Bakani Bekir Bozdag’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA