Asirlik Iraz Nine Ve Sehit Annesi Anneler Günü'nde Unutulmadi

Adana’nin Saimbeyli ilçesinde, 103 yasindaki Iraz Bayram ve sehit annesi Ayse Sener, Anneler Günü’nde unutulmadi.

Asirlik Iraz Nine Ve Sehit Annesi Anneler Günü'nde Unutulmadi
Kozan ilçesinde yasayan Volkan Bayrakçi, Ataol Öztorun, Faruk Yigenoglu, Musa Tatli ve Ismail Küçüközen’den olusan arkadas grubu Anneler Günü nedeniyle ilk olarak, 1996 yilinda Kuzey Irak’ta terörle mücadelede sehit düsen Mehmet Sener’in annesi Ayse Sener’i evinde ziyaret etti.

Gazi ve Sehit Aileleri Vakfi Saimbeyli Temsilcisi Vahap Sener, Anneler Günü’nde sehit ailelerinin yalniz birakilmamasinin gurur verici oldugunu ifade etti.

Sener, annesinin kardesi sehit düstügünde gösterdigi metanet ve oglunu aglamadan yüzünü görüp öperek son yolculuguna ugurladigini anlatti.

Sehit Annesi Ayse Sener ise ziyaretten çok mutlugu oldugunu belirterek, "Oglumun acisina dayaniyorum ama vatan olmazsa olmaz" dedi.

Saimbeyli ilçesi Gökmenler Mahallesi’nde yasayan 103 yasindaki Iraz Bayram ve annesine bebek gibi bakan 78 yasindaki oglu Yusuf Bayram’i da ziyaret eden arkadas grubu, Annelerin çok degerli oldugunu belirtti.

Iraz Nine ziyaretçilerine dualar edip, ilahi söyleyerek tesekkür etti.

Annesine gözü gibi baktigini söyleyen Yusuf Bayram ise “Cennet annelerin ayagin altindadir. Annem 1919 dogumlu yazili kimligine annem yanimda. Annemiz basimizin taci. Annem benim hem babam hem annem. 5 kardesiz. Annem bol bol su içer, kavurma, yumurtayi sever pekmez içer. Hiçbir hastaligi yok. 12 torunu var onlarda bayramlarda gelirler. Ihtiyacini sorarlar. Benim yanimda durur. Esim gelinim bakar birbirimizden memnunuz” diye konustu.

Volkan Bayrakçi ise “ Iraz ninenin sagligi yerinde. Allah sehit ailelerimize Iraz ninemize uzun ömür versin basimizin taci. Hayir dualarini aldik. Anneler Gününü kutluyoruz” dedi.

Ataol Öztorun ise annelerin hayir dualarini aldiklarini ifade ederek, “Sehit annesini ve Iraz ninemizi ziyaret ettik dualarini aldik. Annelerimiz kiymetli ve degerli onlari bu anlamli günde yalniz birakmadik” diye konustu.

Kaynak: İHA