Polis Ekipleri, Gazilerin Elini Öperek Çalinan Esyalarini Teslim Etti

Geçtigimiz günlerde Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Edirne Subesi’nden bilgisayar, televizyon ve arsivleri çalan hirsiz, polis ekiplerinin detayli çalismasi sonucu yakalandi ve tüm malzemeler gazilere teslim edildi.

Polis Ekipleri, Gazilerin Elini Öperek Çalinan Esyalarini Teslim Etti
Çalinan malzemelerin geri gelmesini dört gözle bekleyen gaziler, aldiklari haber karsisinda duygu dolu anlar yasadi. Çalinan malzemeleri dernege getiren polis ekipleri, gazilerin elini öperek esyalari Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Edirne Sube Baskani Ahmet Ismailoglu’na teslim etti.

Sube Baskani Ahmet Ismailoglu ve üyelerin, sabah saatlerinde Eski Istanbul Caddesi’nde bulunan dernek binasinin pencerelerinden birinin açik oldugunu fark ederek durumu polise bildirmesi sonrasi Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ekipleri, dernek binasina gelerek inceleme yapti. Ekiplerin genis çapli çalismasi sonucu süpheli G.E.’yi baska bir adreste hirsizlik yaptigi esnada yakaladi.

5 farkli adresten çaldigi malzemeler ortaya çikti

Edirne Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube ekipleri Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Edirne Subesi’nden çalinan bilgisayar, televizyon ve kayit cihaz malzemeleri için genis çapli çalisma baslatti. Yaklasik 1 gün içerisinde tespit edilen hirsizlik süphelisi G.E. baska bir adreste hirsizlik yaptigi esnada yakalandi. Yapilan arama sonucu süpheli G.E.’nin evinde 5 farkli adresten çalinan malzemeler de bulundu. Hirsizlik ani ise güvenlik kamerasina yansidi.

Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Edirne Sube Baskani Ahmet Ismailoglu ve üyeler, ‘Eger hirsizin vicdani varsa bizden çaldiklarini geri getirsin. Ona her türlü yardimi yapmaya haziriz’ diyerek hirsiza çagrida bulunmustu.

“Edirne emniyetine çok tesekkür ediyoruz”

Çok heyecanli ve mutlu oldugunu söyleyen Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Fevzi Demir, “Hirsizin bu kadar kisa sürede yakalanmasi, malzemelerimizin tamaminin bulunmasi bizleri çok sevindirdi. Edirne emniyetine çok tesekkür ediyoruz. Polis kardeslerimiz canla, basla çalisti. Gelsinler gazi maaslarimizi biz onlara verelim demesi belki insafa getirmistir. Bu konuda faydasi oldugunu düsünüyorum. Aldiklari malzeme valimizin bize hediye ettigi bilgisayar, modem, televizyon ve aksesuarlar, kapali olan çekmecemizde bazi evraklarimiz vardi. Onlar isine yaramadi herhalde atilmis vaziyetteydi. Onlar bulunmadi. Ama önemli olan bilgisayar ve televizyonun olmasi bizleri çok memnun etti. Gaziler Dernegi oldugu için çok daha fazla çalisma yapilmistir. Valimiz ve emniyet müdürlügümüzün çabasiyla çok daha çabuk oldu. Bir daha bu sekilde bir ise kalkismamasini saglayacak bir ceza almasini temenni ediyoruz” seklinde açiklamada bulundu.
Kaynak: İHA