Kizinin Egitimi Için Yagmur Çamur Demeden Kilometrelerce Yol Kat Ediyor

Sakarya’nin Akyazi ilçesinde 13 yil önce esiyle bosanan ve kizina hem annelik hem de babalik yapan Songül Özdemir, kizinin egitimi için yagmur çamur demeden elektrikli bisikletle kilometrelerce yol kat ediyor. Maddi imkânsizliktan dolayi servis ücretini karsilayamayan fedakar anne, “Kis aylarinda ben kizima siperim diye fazla soguk almiyor diye düsündüm ve montum yoktu“ dedi.

Kizinin Egitimi Için Yagmur Çamur Demeden Kilometrelerce Yol Kat Ediyor
Akyazi ilçesi Yunus Emre Mahallesi’nde yasayan Songül Özdemir, 13 yil önce esiyle bosandiktan sonra kizi Bersu Altuntas ile birlikte yasamaya basladi.

Kizina hem annelik hem de babalik yapan Özdemir, maddi imkânsizliktan dolayi servis ücretini ödeyemedigi için atil durumda olan elektrikli bisikletle 5 kilometre yol kat ederek kizini okula götürüp getiriyor. Yagmur, çamur, kar, demeden kizinin egitimi için seferber olan anne, kadin basina tüm zorluklari asmaya çalistigini aktardi.

Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan ise hayat mücadelesi veren aileye adeta bayram havasi yasatti. Soykan, Meslek Lisesinde grafik ve tasarim bölümü okuyan Bersu Altuntas’in daha güvenilir bir sekilde egitimine devam etmesi için servis ücretlerini lise bitimine kadar karsilayacagini söyledi ve genç kiza yatak odasi takimi hediye etti. Soguk havalarda giyecek montu olmadigini ve kizi üsümesin diye vücudunu siper ettigini belirten anne Özdemir, verdigi mücadeleyi anlatirken gözyaslarina hakim olamadi.

“Çok onurlu ve gururlu bir davranis bu”

Fedakar anneyi fark eden ve gösterdigi azim dogrultusunda yilin annesi seçtiklerini aktaran Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, “Arkadaslarimiz disarida annesi ile kizimizi okula gidip gelirken birkaç kere görmüsler. Benim de dikkatimi çekti ve konuyu takip edelim istedim. Arkadaslarimiz da birkaç gün boyunca onlardan habersiz sekilde izlediler. Tabi önümüzde de Anneler Günü olunca 15-20 gün önce bunu planlamistik, Akyazi ilçemizde kendi bünyemizde yilin annesi olarak seçelim, ödüllendirelim diye. Daha sonra okul yönetiminden ailemize ulastik. Bu araçla kizini yagmur, çamur demeden her gün götürüp, getirdigini ögrendik. Evlerinde ziyaret ederek kendi çapimizda çesitli hediyeler vermek istedik. Çok onurlu ve gururlu bir davranis bu. Aslinda yeni araçta almayi düsündük ama lise birinci sinifa giden çocugumuzun daha güvenli okula gidip gelebilmesi açisindan lise ögrenimi bitene kadar okul servis ücretini karsilama karari aldik. Çocugumuz bu vesile ile okuluna daha güvenli gidip gelmis olacak. Annesi de insallah gündelik islerine bakmis olacak” dedi.



“Kizim için yaptigim seyleri herkes için yaparim”

Kizinin egitimi için seferber olan anne Songül Özdemir, “13 yil önce ayrildim ve kizimi bir basima büyüttüm. Kizimi servisle yollayamadigim için kendim elektrikli bisikletimle götürüp getiriyorum. Belediye baskanimiz ilçemizle zaten çok ilgili, çok yardimsever bir insan. Bana da bunu Anneler Günü’nde uygun görmüs, beni de dikkate almis, çok mutluyum. Okulumuz biraz uzak, kizimi kendim götürmek zorunda kaldim; yagmur ve çamur demeden. Baskanimiz sag olsun servis ücretini lise bitene kadar karsilayacagini söyledi ve ben de çok memnun oldum. Sifirdan basladim, hasta baktim bu süreçte çocugum hep yanimdaydi. Çok da düzgün bir evlat yetistirdim, gurur duyuyorum çocugumla ve kendimle. Hiçbir yerin kapisin çalmadim, yardim talep etmedim, hep kendim mücadele ettim ve basardim. Bu duyarli hareketim sayesinde gören herkes gurur duydugunu söylüyor. Ben kizim için yaptigim seyleri, herkes için yaparim, bütün çocuklar için yapabilirim” diye konustu.



“Ben bir siperdim onun arkada fazla bir soguk aldigina inanmiyorum”

Kis aylarinda montu olmamasina ragmen vücudunu kizina siper ederek egitimi için okula götürdügü belirten anne Özdemir, “Kis aylarinda ben kizima siperim diye fazla soguk almiyor diye düsündüm ve montum yoktu. Kizima hiçbir zaman duygusal taraflarimi göstermeyi düsünmedim. Ben bir siperdim onun arkada fazla bir soguk aldigina inanmiyorum. Ben onun sogugunu kestim diye düsünüyordum” seklinde konustu.



“Iyi bir evlat olmak için elimden geleni yapiyorum”

Annesinin fedakarligina karsi çok çalistigini belirten lise ögrencisi Bersu Altuntas, “Annemle aramda çok büyük bir bag var, hiç kimsede olmadigi kadar. Herkesin yapabilecegi bir sey degil çok büyük bir sey zaten aklima geldiginde anneme karsi bir hata yapmamak için, iyi bir evlat olmak için elimden geleni yapiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA