Gaziantep'te 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Etkinligi Düzenlendi

Içisleri Bakanligi’nin Türkiye genelinde es zamanli olarak düzenledigi "Yayalar için 5 adimda güvenli trafik" etkinligi Gaziantep’te de kent protokolünün katilimiyla yapildi.

Gaziantep'te 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Etkinligi Düzenlendi
Içisleri Bakanligi’nin trafik kazalarinin önlenmesi için ’Trafik Haftasi’ etkinlikleri çerçevesinde Türkiye genelinde es zamanli olarak düzenledigi "Yayalar için 5 adimda güvenli trafik" etkinligi Gaziantep’te de kent protokolünün katilimiyla yapildi. Gaziantep’te SANKO Park AVM önünde buluna kavsaktaki yaya geçidinde yapilan etkinlige Gaziantep Valisi Davut Gül, Il Emniyet Müdürü Mustafa Emre Basbug, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hidayet Arikan, polis ve jandarma ekipleri ile çok sayida vatanda katildi.

Etkinlikte "Yayalar için 5 adimda güvenli trafik" uygulamasi hakkinda çocuklara ile vatandaslara bilgi verilerek brosür dagitildiktan sonra protokol üyeleri ile vatandaslar, birlikte yaya geçidinden yolun karsi tarafina geçti.

"Yaya kazalarinin azaltilmasi için soförler ve yayalar kurallara uymali"

Etkinlik sonrasi açiklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, "Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun talimatiyla Türkiye genelinde es zamanli oldugu gibi Gaziantep’te de Trafik Haftasi ile ilgili etkinlikler yapiyoruz. Emniyet müdürü, jandarma komutani, soförler odasi, vatandaslarimiz ve ögrencilerimizle birlikte yaya bilincinin artmasiyla ilgili çalismalar yapiyoruz. Bugün de çocuklara ve vatandaslara yayalar için 5 kuralimizi hatirlattik. Hafta boyunca bu konuda anlatici etkinlikler devam edecek. Bizim hemserilerimizden istirhamimiz yaya kazalarinin azaltilmasi için soförlerin kurala uymasi gerektigi gibi yayalarin da kurallara uymasidir. Lütfen kurallara dikkat edelim. Kurallara uydugumuz müddetçe kaza sayilarimiz azalacaktir. Hem mal kaybimiz hem de can kaybimiz ortadan kalkacaktir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA