30 Yildir Kaza Yapmayan Tir Soförüne 'Yilin Soförü' Unvani

Kastamonu’da düzenlenen Trafik Haftasi çerçevesinde gerçeklesen etkinliklerde 30 yildir tir soförlügü yapan tir soförüne ‘yilin soförü’ plaketi takdim edildi.

30 Yildir Kaza Yapmayan Tir Soförüne 'Yilin Soförü' Unvani
Trafik Haftasi dolayisiyla Kastamonu’da Cumhuriyet Meydaninda bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinliklerde Kastamonu Il Jandarma Komutanligi, Il Emniyet Müdürlügü ve Il Zabita Müdürlügü ekiplerince gerçeklestirilen etkinlikte Kastamonu Valisi Avni Çakir, araç sürücülerine çesitli hediyeler ve bilgilendirici brosürler takdim etti, araçta bulunan çocuklara ise balon, sapka ve kirmizi düdük verdi.

Alkolün zararli etkilerini göstermek amaciyla Il Jandarma Komutanligi ve Il Emniyet Müdürlügünün açtigi stantta alkolmetre, alkol etki gözlügünün islevleri anlatildi. Alkol etkisi olusturan gözlügü takmasi istenen vatandaslar zor anlar yasadi. Vatandaslarin önlerinde duran topa vuramamasi dikkat çekti.

30 yildir kazaya karismayan yilin soförüne plaket takdim edildi

30 yildir yollarda trafik kazasina karismadigi için bir tir soförüne ‘yilin soförü‘ plaketini Kastamonu Valisi Avni Çakir takdim etti. Plaket takdimi ile ilgili konusan soför Mehmet Kandil, “Yilin soförü olarak plaket takdim edildi, 30 yildir kazamiz, belamiz yok. Bize bu plaketi uygun görmüsler herkese tesekkür ediyorum. Insallah bundan sonra da kazasiz belasiz günler düsünüyoruz” dedi.

Alkol etkisi olusturan gözlügü takan bir vatandas ise alkolün fazla tüketilmesinin zararina deginerek, "Demek ki alkolü fazla alinca böyle oluyormus. Beynin dönüyor, topu bir tarafta görüyorsun, ama gerçekte top diger tarafta. Top baska yönde, sen baska yöndesin. Alkol sasirtiyor, hos bir sey degil alkol almak" seklinde konustu.

Kaynak: İHA