Raybüs Treninin Ilk Yolculari Batman'da Karanfillerle Karsilandi

Diyarbakir arasi bölgesel trenlerdeki konforun daha fazla artirilmasi amaciyla dört vagonlu 262 yolcu kapasitesine sahip Raybüs tren seferi basladi. Ilk seferin yolculari Batman’da karanfillerle karsilandi.

Raybüs Treninin Ilk Yolculari Batman'da Karanfillerle Karsilandi
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu tarafindan dün müjdelenen Raybüs treni ile Diyarbakir’dan Batman tren garina gelen ilk yolcular, davul zurna ile karsilanirken, inen yolculara Batman Valisi Hulusi Sahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Il Baskani Akif Gür ve beraberindeki protokol üyeleri tarafindan karanfillerle karsilandi.

Yolcularin Raybüs treninden inmesinin ardindan protokol üyeleri trende incelemede bulundu. Raybüs treninde basin mensuplarina açiklamada bulunan Vali Sahin, Raybüs vasitasiyla tren yolculugunda kalitenin artigini belirti. Raybüs treninin Batman’a hayirli olmasini temenni eden Vali Sahin, “Hep birlikte Batman kamuoyunun dört gözle bekledigi Raybüs seferlerinin ilkini beraberce karsilamis olduk. Batman-Diyarbakir arasinda çok büyük bir yolcu sirkülasyonu var. Böyle bir faaliyetin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollari’nin yolcu kapasitesi açisindan da faydali olacagini biz defalarca ifade etmistik. Aslinda an itibariyle eskisinden kapasite artirimi ya da sefer sayisi artmis degil, kalite artmis oldu. Bundan sonra tren sektörü ile beraber yolcu kapasitesinin de, sefer sayisinin da kaliteye bagli olarak artacagini bekliyoruz. Ayni zamanda yolculuk süresinin de azalmasini bekliyoruz” dedi.



“Alt ya da üst geçitler marifeti ile bir rahatlamada Devlet Demir Yollari’ndan bekliyoruz”

Bunun için bazi alt yapi çalismalari gerektigini aktaran Vali Sahin, “Bu konuda genel müdürlügümüzün çalismalarinin oldugunu biliyoruz. Batman kamuoyu olarak beklentimiz, sehrin içerisinde çok sayida geçis noktalari var. Bu geçis noktalari Batman’i zorluyor. Bu konuda alt ya da üst geçitler marifeti ile bir rahatlamada Devlet Demir Yollari’ndan bekliyoruz. Bu hususta da çalismalar var. Belde Mahallesi’nde kamuoyunu çok mesgul eden bir geçis sorunu var. TCDD Bölge Müdürlügü ile yazismalar ve görüsmeler yaptik. Sonunda söyle noktaya ulastik. Tüm masrafini Batman Belediyesi olarak biz üstlenecegiz. Burada kontrolü bir hemzemin geçidi maliyetlerini ve personel istihdamini da belediye üstlenmek kosuluyla Genel Müdürlügümüz müsaade edecek ve biz de bunu kisa zaman içerisinde yapip vatandasimizi rahatlatacagiz. Ben bu güzel hizmeti Batman’a kazandiran Ulastirma ve Altyapi Bakanimiza, Genel Müdürümüze ve çok emegi gecen milletvekilimize çok tesekkür ediyorum. Insallah nice güzel hizmetleri Batman elde edecektir” dedi.

Batman ve Diyarbakir’in Raybüs treni ile güzel bir hizmete kavustugunu ifade eden AK Parti Batman milletvekili Ziver Özdemir, “Bugün Batmanlilar adina bekledigimiz güzel bir gün. 2019’dan bugüne takip etigimiz bir süreçti. Batman-Diyarbakir arasi vatandasimizin konforlu, hizli ve rahat bir yolculuk yapmasi için özelikle Ulastirma ve Altyapi Bakanimizdan ve Genel Müdürlügümüzden israrla vatandasimizin talebi dogrultusunda istedigimiz güzel bir hizmettir. Elhamdülillah Batman ve Diyarbakir, bu güzel hizmete kavusmus oldu” diye konustu.

Raybüs dizel tren setinin 262 yolcu kapasitesine sahip oldugunu belirten TCDD tasimacilik AS, 5. Bölge Müdürü Muzaffer Koç da, “Raybüs adlandirdigimiz dizel tren seferimizin Batman’a ilk gelisini karsilamada bulunuyoruz. Dizel tren setimiz 262 yolcu kapasiteli, kendinden iklimlendirme, anons sitemi ve ergonomik konforlu yolculuk temin etmek için Diyarbakir-Batman arasi seferlerine basladi.

Karsilikli iki seferimiz olacaktir” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri tarafindan Batman gari önünde kurdele kesimi gerçeklesti.
Kaynak: İHA