Pamukkaleli Pehlivanlar Er Meydanina Hazir

Pamukkale Belediyesi’nin pehlivanlari 2022 yili içinde yapilacak olan yagli pehlivan güreslerine hazir. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, pehlivanlarin antrenmanini ziyaret ederek basarilar diledi. Baskan Örki, “Pamukkale adi er meydanlarinda sik sik duyulacak” dedi.

Pamukkaleli Pehlivanlar Er Meydanina Hazir


Geçen yil gerçeklesen 1. Pamukkale Yagli Pehlivan Güresleri’nin ardindan Pamukkale Belediyespor’un güres bransi aktif hale getirilmis ve mavi-beyazli kulüp er meydaninda temsil edilmeye baslanmisti. Pamukkale Belediyespor’un yagli pehlivan güresçileri hafta sonundaki müsabakalarla baslayacak olan yeni sezona hazir. Geleneksel Spor Oyunlari Kompleksi’nde sezona hazirlanan sporculari Pamukkale Belediyespor Onursal Baskani ve Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki ziyaret etti. Sporcularla sohbet edip basarilar dileyen Baskan Örki, pehlivanlarin antrenmanlarini da izledi.

“Er meydanlarinda da adimizi duyuruyoruz”

Geçen yil ilk kez düzenlenen Pamukkale Yagli Güresleri’nin geri dönüsünün çok iyi oldugunu ifade eden Baskan Örki, “Yagli güres bizim ata sporumuz. Ilkini geçen yil yaptigimiz Pamukkale Yagli Güresleri çok ses getirdi. Biz de artik Pamukkale olarak er meydanlarinda yer almaya basladik. Bugün geldigimiz noktada biri bas alti pehlivan olmak üzere 40’dan fazla sporcumuz oldu. Bu yil itibariyle çesitli sehirlerde yapilacak olan güreslerde bizim sporcularimiz er meydanlarinda bizleri temsil edecekler. Suan 2 baspehlivan adayimiz var. O isimlerle birlikte tarihi Kirkpinar güreslerinde Pamukkale Belediyesporlular da yer alacak. Bu is için emek veren yönetici arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Bu hafta sonunda Kumluca’da baslayacak olan yagli pehlivan güres sezonunda sporcularimiz 30 farkli ilde er meydaninda olacak. Bu önemli organizasyonlarda Denizli’mizin adi Pamukkale’mizin adi anons edilecek. Basta bizim sporcularimiz olmak üzere bütün sporcularimiza da basarilar diliyorum” dedi.



Sezon Kumluca’da basliyor

Pamukkale Belediyespor’un pehlivanlari 2022 yilinin ilk müsabakalarina hafta sonunda çikiyor. 23. Kumluca Tarim ve Seracilik Festivali Yagli Pehlivan Güresleri Kumluca Karatepe Stadyumu’nda yapilacak. Müsabakalarda mavi-beyazli kulüp adina basalti kategorisinde Erhan Yilmaz ve Ismail Enes Eyice, küçük orta büyük boyda Eren Piren, küçük ortada Yilmaz Bakan, Yunus Emre Sakalli, Berkay Öz ve Yasin Sel, destede Burhan Karabulut, tozkoparanda Beytullah Sari, ayak boyunda Bayram Ali Abay, tesvik 1 boyunda Ercan Bakan, minik 1 boyunda Ali Bakan ve deste dalinda ise Hamza Sipal er meydanina çikacak. Mavi-beyazli sporcularin katilacaklari güresler daha sonra belirlenecek.
Kaynak: İHA