Naksan Plastik Faaliyetlerini Kimpack Markasi Altinda Sürdürecek

Naksan Plastik, faaliyetlerine ABY Ambalaj’in markasi olan Kimpack ile devam edecek. Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu’nun (TMSF) tarafindan gerçeklestirilen satis ihalesinde 1 milyar 476 milyon 180 bin lira ile en yüksek teklifi veren Istanbul merkezli ABY Plastik Ambalaj AS, Naksan Plastik’in yeni sahibi oldu.

Naksan Plastik Faaliyetlerini Kimpack Markasi Altinda Sürdürecek
Sirket açiklamasina göre, Gaziantep’te faaliyetlerini yürütmek üzere Kimpas Grubu tarafindan 580 milyon TL sermaye ile kurulan ABY Plastik Ambalaj, sektörünün en büyük firmalarindan Naksan Plastik Ticari Iktisadi Bütünlügünü satin alarak Kimpack çatisi altinda üretim, ihracat ve istihdam odakli büyümesini sürdürerek ülke ekonomisine katki saglamaya devam edecek. ABY Plastik Ambalaj, Naksan Plastik’i devralirken yaklasik 2 bin çalisanin kidem ve ihbar gibi özlük haklarindan olusan ve toplami 125 milyon TL’yi asan yükümlülügü de üstlenmis oldu.

Üretim kesintisiz devam edecek

Sirket bununla birlikte, satis öncesi TMSF kayyumlugu döneminde alinan siparisleri takip ederek imalatina baslanan ancak henüz tamamlanamayan ürünleri de en kisa zamanda müsterilerine teslim edecek.

Yillik 280 bin tonun üzerinde ambalaj üretimine sahip olan ve 1979’da plastik ambalaj alaninda üretici olarak hizmet vermeye baslayan Naksan Plastik, Kimpack bünyesine katilmasiyla 150 bin metrekare alanda ülke ekonomisine katki saglamaya devam edecek. Sanayi, tarim, hizmet sektörlerinin tamaminin tedarikçisi konumunda bulunan ve endüstriyel shrink film, strech film, palet örtüleri, agir hizmet torbalari, sera örtüleri, malç filmleri, ev tekstili ambalajlari, fleksibil ambalajlar ile her türlü baskili baskisiz torba ve posette yillik 280 bin tonun üzerinde ambalaj üretimiyle Ortadogu ve Avrupa’nin en büyük tesislerinden birine sahip olan Naksan, Kimpack markasi ile plastik ambalaj sektöründe faaliyetlerine devam edecek.

’’Sosyal sorumluluk projeleri ile öne çikiyor

Kimya Mühendisligi alaninda lisansüstü egitimini Amerika’da USC Üniversite’sinde tamamlamis olan Lütfi Abay, Petrokimya’da çalistigi yillarda elde ettigi bilgi ve MPAS, Türkiye’deki ilk Masterbatch üretimini gerçeklestirdigi kurulusundan bu yana öncü ve yenilikçi vizyonunu sürdürmenin yani sira Lütfi Abay’in ogullarinin sürece dahil olmasiyla faaliyet alanlarina toz polietilen üretimi ve ham madde ticaretini de ekledi. Masterbatch üretiminde Türkiye’nin öncü kuruluslarindan birisi olan KIMPAS, üretim alanina genisletip Naksan Plastik Ticari Iktisadi Bütünlügü’nü de satin alarak Kimpack markasi ile gücünü artirdi.

Son 16 yilini egitime adayan Kimpas AS’nin kurucusu Lütfi Abay, Türkiye genelinde ögrencilere verdigi destekler ve memleketi Sivas’ta yaptirdigi okul ve yurtlarla da biliniyor. 2013 yilinda kurdugu Lütfi Abay, Kültür ve Egitim Vakfi (LAKEV) ise her yil ihtiyaç sahibi üniversite ögrencilerine burs vermeyi sürdürüyor. Ayrica LAKEV, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde görev yapan ögretim elemanlarinin yürüttügü bilimsel arastirmalara destek olarak her yil LAKEV Bilim Ödülleri Töreni düzenliyor.
Kaynak: İHA