Gölbasi Beldesindeki Menderesler Görsel Sölen Sunuyor

Bitlis’in Güroymak ilçesine bagli Gölbasi beldesinde bulunan menderesler, doganin canlanmasiyla birlikte seyrine doyumsuz görüntüler sunuyor.

Gölbasi Beldesindeki Menderesler Görsel Sölen Sunuyor
Bitlis’in kesfedilmeyi bekleyen nadir beldelerinden biri olan Gölbasi beldesinde uzun bir kis sezonu sonrasinda doga yavas yavas canlanmaya basladi.

Dogal güzelligiyle kendine hayran birakan belde, olusan dogal mendereslerle de görsel sölen sunuyor. Beldenin Mazig Dagi eteklerinde yer alan kilometrelerce uzunlugundaki menderesler havadan görüntülendi. Yaylalariyla insan ruhunu dinlendiren bir görüntü sunan Gölbasi beldesi, menderes görüntüleriyle adeta kendine hayran birakan görsel bir sölen sunuyor. Halk arasinda Mazig Gölü olarak isimlendirilen göletten süzülen sularla olusan mendereslerin yolculugu ise yesile bürünün tarlalar arasindan beldenin asagisinda bulunan ve birçok yaban hayvanina ev sahipligi yapan Kamis Sazligina kadar devam ediyor.

Tam bir doga harikasi olan ve el degmemis bu dogalligini uzun yillardir koruyan belde, dogaseverler tarafindan kesfedilmeyi bekliyor.
Kaynak: İHA