Gevas'ta Minibüsçüler Kontak Kapatti

Van’in Gevas ilçesinde 113 minibüs soförü, kent merkezinde kendilerine yer verilmemesine tepki göstererek kontak kapatti.

Gevas'ta Minibüsçüler Kontak Kapatti
Gevas’ta sabah saatlerinden itibaren servise çikmayan minibüsçüler, durakta toplanarak seslerini yetkililere duyurmaya çalisti. Minibüsçüler adina bir açiklama yapan Kooperatif Baskani Ihsan Turaci, amaçlarinin halki magdur etmek degil, yillardir yasadiklari sikintidan dolayi seslerini yetkililere duyurmak oldugunu söyledi.

Turaci, “Bizim Van merkezde bir yerimiz vardi ancak oraya gitmemize izin vermiyorlar. Su anda otogarda bize yer verilmis ancak burasi kent merkezine uzak oldugundan dolayi halkimiz magdur edilmistir. Gevas’in bir mahallesinden 5 kisilik bir ailenin Van’a gidis-gelisi 280 TL’ye mal oluyor. Bu da halkimiz açisindan büyük bir ekonomik sorundur. Ayrica Akdamar ve diger turizm yerlerine sürekli turist akini olan bir ilçede ulasim sorununun olmamasi lazim. Yine çevre illerden gelen minibüsler, bizim güzergahimizdaki yolculari korsan tasiyorlar. Bunun da önüne geçilmesi lazim. Biz minibüsçüler, kent merkezinden bir yer verilmeyene kadar kontak açmama karari aldik” dedi.



“STK ve siyasilerden destek”

Bazi STK ve siyasi parti temsilcileri de kooperatif binasina gelerek minibüsçülere destek verdi. Minibüsçülerin hakli davasinda her daim yanlarinda olacaklarini açiklayan Gevas Soförler Cemiyeti Baskani Abdullah Yildiz, “Sadece minibüsçüler degil tüm ilçe halki olarak bu magduriyeti yasiyoruz. Yillardir devam eden bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Bizler de minibüsçü kardeslerimizin yaninda olmaya ve onlara destek vermeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Ihsan Yildiz da, “Gevas Minibüsçüler Kooperatifinin bugün yapmis oldugu kontak kapatma grevine katilim saglayip, sorun ve problemlerini dinleme olanagi bulduk. Özellikle Van merkezde kendileri için ve yolcularin daha rahat erisebilecekleri bir yer tahsis edilmesini talep etmislerdir. Bu suretle yolcularin fazladan sehir içi araçlara para vermeyecek olmalari ve de kendileri yolcu çesitliliginden yararlanacak olmalari önemli. Esnaf arkadaslarimizin sorunlarina karsilikli halki da zor durumda birakmayacak ve esnafimiza az da olsa rahatlik saglayacak bir çözümün olmasi için gerekli çalismanin yapilmasi en önemli beklentimizdir. Karsilikli olarak kimsenin magduriyet yasamamasi ve bu sorunlari bir an önce çözüme kavusturulmasi hayati önem arz etmektedir” diye konustu.

Kaynak: İHA