Binali Yildirim'in Esprili 'Aksakalli' Anlatimi

AK Parti Genel Baskan Vekili ve ayni zamanda Aksakallar Konseyi Baskani olan Binali Yildirim’in esprili ‘aksakalli’ anlatimi salondakileri kahkaha tufanina bogarken, yogun alkis aldi.

Binali Yildirim'in Esprili 'Aksakalli' Anlatimi
AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Memur-Sen Erzincan Il Temsilciligi Teskilat Bulusmasi’nda katildi.

Burada gündeme dair açiklamalarinin ardindan ‘aksakalli’ konusuna deginen Yildirim, esprileriyle salondakileri güldürdü ve yogun alkis aldi.

Yildirim, ‘aksakalli’ hususunda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile aralarinda geçen sohbeti söyle anlatti:

“Yanima yaklasip diyorlar ki. Basbakanim sakal nerede, sakalini göstererek sakal aksakal ama sakal yok. Ben ne diyorum bak sakal sende sifat bende. Geçen bütün aksakallar tanismak için topladik, subatin basinda Istanbul’da. 2 gün toplanti yaptik, beyin firtinasi yaptik aksakallilar olarak. Ne yapabiliriz Türk devletleri cografyasinda. Nasil devletlerimize, yöneticilerimize faydali olabiliriz bir eylem plani hazirladik ona göre de Cumhurbaskanimiza götürdüm. Oturduk etrafina söyle bir bakti aksakallilar nerede dedi.

Dedim ki sayin Cumhurbaskanim buradaki 6 tane ne sakal var ne biyik var bizde hiç degilse biyik var iyi bir baslangiçtir dedim.

Tabi aksakalin asil ifade ettigi mana bir akil insan olmak. Yani yöneticilere, ülkeye, ülkenin meselelerine karsi yönetimlere gerekli bilgileri hiçbir beklenti olmadan, hiçbir hesap kitap olmadan anlatmaktir. Iyi gideni de gitmeyeni de anlatmak. O yüzden aksakal müessesi Türk dünyasinda çok önemseniyor.”
Kaynak: İHA