Zimmet Suçunu Isleyen Veznedara 8 Ay Hapis Cezasi

Kastamonu’da görev yapan veznedara, zimmet suçu isledigi gerekçesiyle 8 ay 10 gün hapis cezasi verildi.

Kastamonu’da geçen yil tahsis edilen alacaklari zimmetine geçirdigi gerekçesiyle B.K. hakkinda Kastamonu Agir Ceza Mahkemesinde ‘zimmet’ suçundan dava açildi.

Tutuksuz yargilanan sanik B.K., zimmet suçunu islemedigini iddia ederek, “Zimmet suçunu ben islemedim. Bilgisayarlar çalismadigi için bana verdikleri paradir. Ben bunlari tahsil etmedim. Tahsil etme imkanimda yoktur. Bana bu paralar muhafaza edilsin diye verildi.

Bende son güne kadar bunlari muhafaza ettim. Beraatimi talep ediyorum. Ben miktarini dahi bilmiyorum. Ben bu parayi alip üzerimde tasimadim. Mükelleflerden ne kadar para alindi bilmiyorum. Çekmecede paralar duruyordu. Bana bu paralari niye yatirmadin diye soruyorlar. Ben bunlarin kime ait oldugunu bilmiyordum. Yatirma sansim yoktur. Beraatimi talep ediyorum. Yapi denetimden tahsil edilen emanet paralar. Emanet olarak verildi.

Muhafaza edilsin diye bana verildi” dedi.

Zimmet suçundan B.K.’yi 5 yil hapis cezasina çarptiran mahkeme heyeti, sorusturma açilmadan zimmete geçirilen paralarin iade edilmesi ve kamu zarari olusmadigi gerekçesiyle cezayi 8 ay 10 güne indirdi. Hükmün açiklanmasiyla birlikte ceza, 5 yil süreyle ertelendi.
Kaynak: İHA