Yaylada Mahsur Kalan Inegi, Dron Çekimi Yapan Iki Arkadas Kurtardi

Bitlis’in Güroymak ilçesinde otlanirken ekinlere zarar vermesin diye boynuna takilan ipin taslara dolanmasi sonucu mahsur kalan inek, bölgede dron çekimi yapanlarin dikkati sayesinde kurtarildi.

Yaylada Mahsur Kalan Inegi, Dron Çekimi Yapan Iki Arkadas Kurtardi
Güroymak ilçesine bagli Gölbasi beldesinin Mazig Dagi eteklerinde bulunan yaylada arkadasiyla birlikte dron ile çekim yapan Umut Irmak ve Yunus Okay, görüntüde oldugu yerde sabit duran bir inegi fark etti. Inegin dakikalarca oldugu yerde kaldigini gören Irmak ve Okay, durumu anlamak için dronu inegin bulundugu bölgeye yolladi. Gelen görüntüler sonrasinda otlanirken ekinlere zarar vermesin diye inegin boynuna takilan ipin tasa takildigi için hareket edemedigini fark eden iki arkadas, yaklasik 1,5 kilometre uzakliktaki inegi kurtarmak için harekete geçti. Kisa süre sonra inegin mahsur kaldigi yere ulasan iki arkadas, ipi taslara dolandigi için hareket alani kisitlanan inegi kurtardi.

Durumu tesadüfen dron görüntüleri sayesinde fark ettigini dile getiren Umut Irmak, inegin mahsur kaldigini fark edince duruma kayitsiz kalamadiklarini söyledi.

Inegin boynundaki ipin bölgede bulunan iki ayri tasa takildigini ifade eden Irmak, inegin tamamen hareketsiz kaldigini ve arkadasiyla inegi kurtardiklarini kaydetti.

Kaynak: İHA